Naslovna Sport I Negotinci vicešampioni Srbije

I Negotinci vicešampioni Srbije

735
0

Naši Negotinci Milena Trailović, sada košarkašica ŽKK „Radivoj Korać“ u Beogradu  i Dušan Mandić, jedan od trenera ove ekipe, osvojili su nedavno srebrnu medalju na finalnom Juniorskom prvenstvu Srbije.

Juniorke ŽKK „Radivoj Korać“  poražene su u finalu u uzbudljivoj završnici od Crvene zvezde sa 67:66. U timu koji se okitio srebrnom medaljom našla je i jedna od najtalentovanijih negotinskih košarkašica, Milena Trailović, kao i Dušan Mandić, koji u Košarkaškom klubu “Radivoj Korać”, između ostalog, predvodi juniorke.

“Ostaje žal za titulom. Pri rezultatu 67:66 za Zvezdu i 13 sekundi do kraja imali smo tajmaut na kome je dogovoren poslednji napad za pobedu, nažalost nismo ga realizovali i to je bilo to, ali svakako mogu da budem ponosan na svoju ekipu, na njihovo držanje, zalaganje, žrtvovanje tokom sezone i borbenost koja nas je dovela do ovde. Medalju posvećujem svojoj porodici koja je sve vreme uz puno odricanja bila uz mene i mom prijatelju i kolegi Draganu Marinkoviću Mareti koji nas je nažalost napustio prerano”, kaže Dušan Mandić.

Milena Trailović, nekadašnja kapitenka ŽKK “Hajduk Veljko”, svojoj kolekciji medalja dodala je sada i srebrnu. Ova talentovana igračica koja je u seniorskom timu negotinskog košarkaškog kluba debitovala već sa 13 godina osvojila je i srebro na juniorskom ženskom 3×3 šampionatu (2018), titulu najbolje MVP devojčice na Kastinom kampu (2019), titulu šampiona Kvalitetne lige mlađih pionira (2016/2017) i pionira (2017/2018). Iako igra u beogradskom trofejnom klubu i dalje je posvećena negotinskom “Hajduk Veljku”.

“Poraz jako boli,naročito jer smo imali šut za pobedu, otvorenu poziciju, ali nismo ispoštovali kretnju do kraja i to nas je koštalo titule, ali svakako sam ponosna i presrećna osvajanjem juniorske srebrne medalje na finalnom turniru Srbije. Što se tiče planova za neku blisku budućnost mene već od sredine maja očekuje nastavak rad sa najmlađim selekcijama kluba našeg “Hajduk Veljka”. Iskoristićemo taj period do početka nove sezone koja kreće u oktobru za dodatni napredak, korekcije grešaka i usavršavanje dobrih stvari i nadam se da ćemo spremni ući u nove izazove. Takođe u planu su i košarkaski kampovi, drugi savezni trening mlađih kategorija Košarkaškog saveza Srbije i organizacija Mini basket festivala”, kaže Milena.

Pred ovom košarkašicom je i finalni turnir Kadetskog prvenstva Srbije, gde će, takođe, imati šansu da se okiti nekom od medalja.