Naslovna Društvo I Negotinci u „Nedelji digitalnih veština“

I Negotinci u „Nedelji digitalnih veština“

196
0

U godišnju evropsku digitalnu kampanju koja uključuje i ohrabruje ljude da koriste nove tehnologije i internet, „Nedelju digitalnih veština“ od 19. do 25. marta, uključile su se i negotinska osnovna škola „Branko Radičević“ i Narodna biblioteka „Dositej Novaković“.

 

Radionica o upotrebi i zloupotrebi na internetu, fotografija: Narodna biblioteka „Dositej Novaković“

Ove godine Nedelja digitalnih veština održava se od 19. do 25. marta u telecentrima, školama, bibliotekama, organizacijama civilnog društva, javnim upravama i edukativnim centrima širom Evrope.

Za učešće u brojnim aktivnostima od kreativnih web radionica, preko raznih programa, razmene znanja do programiranja za decu, kvizova, testova prijavljeno je više od 60 partnera u celoj Srbiji.

Partneri u Negotinu su: Osnovna škola “Branko Radičević” i Narodna biblioteka “Dositej Novaković”.

Na dečjem odeljenju Biblioteke, tim povodom, održana je radionica o upotrebi i zloupotrebi na internetu, kojoj su prisustvovali učenici osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ sa nastavnikom Žikom Savuljeskovićem.

Učenicima je prikazan film „Pametno i bezbedno – kako da najlakše upropastite svoj život onlajn“, koji govori o bezbednosti dece na internetu, a razgovaralo se i o vršnjačkom nasilju na društvenim mrežama.

Pod pokroviteljstvom organizacije “All digital” koja predstavlja mrežu telecentara Evrope, nekadašnja Online nedelja, od ove godine Nedelja digitalnih veština nastoji da naglasi važnost posedovanja adekvatnih kompetencija za korišćenje sadržaja dostupnih na internetu, kao i veštine vladanja digitalnim veštinama.

IAN Telecentar, kao nacionalni partner kampanje u Srbiji, radiće i tokom ove Nedelje digitalnih veština na promociji i približavanju informacionih tehnologija svojim građanima i njihovog digitalnog opismenjavanja i osnaživanja.