Naslovna Politika I Negotinci protiv zakona o referendumu i eksproprijaciji

I Negotinci protiv zakona o referendumu i eksproprijaciji

1801
0

Grupa građana koja od uvođenja kovid propusnica za ugostiteljske objekte protestvuje u centru Negotina osudila je donošenje izmena zakona o referendumu, kao i zakona o eksproprijaciji.

Građani koji od kraja oktobra protestvuju protiv uvođenja kovid propusnica kao mere za koju sumnjaju da će sprečiti transmisiju virusa korona pozvali su Negotince da im se pridruže u protestima protiv “opasnih odluka aktuelne vlasti”.

“Pozivamo građane na jedinstven otpor i drugim po narod opasnim odlukama aktuelne vlasti: izmene zakona o referendumu i eksproprijaciji, kojim se otvara put ozloglašenoj firmi Rio Tinto i njenim derivatima, ćerkama firmama i unukama firmama, da potpuno unište prirodno okruženje u celoj Srbiji. Treba svima da bude jasno da zapadna Srbija nije daleko i da će već sutra sve to stići do nas, jer i mi imamo “Rio Tinto“ u našoj blizini. Stoga se ne treba zanositi raznim peticijama, fejsbuk i tviter ratovanjem i drugim „mlakim“ sredstvima, već trebamo svi jedinstveno stati u odbranu naše otadžbine odlučno i bez povlačenja”, navodi se u saopštenju koje je dostavljeno našoj redakciji.