Naslovna Sport I Negotinci na Međunarodnom košarkaškom kampu “Kasta”

I Negotinci na Međunarodnom košarkaškom kampu “Kasta”

808
0

U Ivanjici je, 26. godinu zaredom, održan Međunarodni košarkaški kamp “Kasta” na kojem su učestvovali i mladi negotinski košarkaši.

Tradicionalno, Međunarodni košarkaški kamp „Kasta“, sa znakom Košarkaškog saveza Srbije, i ovog leta održan je u Ivanjici. Uz učesnike iz Italije, Rumunije, Norveške, ali i Beograda, Bora, Bele Palanke, Šapca, Vojke i Niša, u radu kampa učestvovalo je i 38 dečaka i devojčica iz Negotina, članova Košarkaškog kluba “Hajduk Veljko”.

“Košarkaško znanje deca su sticala kroz dva treninga dnevno a nadmetali su se i u brojnim takmičenjima, takmičenje šutu, 1/1, 3/3, slobodna bacanja, poligon spretnosti i Mareta kupu”, kaže Dušan Mandić, trener negotinskih košarkaša i jedan od trenera na Kampu.

U Negotin su se sa Kampa “Kasta” sa brojnim zlatnim i srebrnim medaljama vratili Lara i Lena Đorđević, Mina Milivojević, Uroš Ninić, Lazar Brsanović, Andrija Milojković, Lazar Cvetković, Darija Spnulović, Lara Jenić, Helena Stevanović, Sonja Kiš, Andrea Simić, Anđela Mladenović Luka Milutinović i Sara Jocić.

Tijana Marković proglašena je za MVP kampa u ženskoj konkurenciji, a posebnu nagradu dobio je i osmogodišnji Aleksandar Simonović, koji je proglašen za najmlađeg učesnika “Kaste”.

Po povratku iz Ivanjice negotinski košarkaši posetili su i srednjovekovni  manastir Ravanicu, zadužbinu srpskog kneza Lazara Hrebeljanovića.