Naslovna Sport I Negotinci na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu

I Negotinci na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih u Splitu

500
0

Pobednici Državnog finala Sportskih igara mladih Srbije 2021. ostvarili su pravo učešća Međunarodnom finalu koje će u avgustu biti održano u Splitu. Među njima i negotinski stonoteniseri Jelena Popović i Pavle Pucarević.

Pavle Pucarević, član Stonoteniskog kluba “Hajduk Veljko”  plasirao se na Međunarodno finale Sportskih igara mladih kao pobednik državnog prvenstva u kategoriji stonotenisera rođenih 2006. godine.

Jelena Popović iz negotinskog STK “Hajduk Veljko”  na državnom prvenstvu zauzela je drugo mesto u kategoriji stonoteniserki 2006. godišta i time, takođe, stekla pravo da se nadmeće u Splitu, od 16. do 21. avgusta.

Sportske igre mladih ove godine organizovane su od kvalifikacionih turnira do državnog prvenstva u 36 gradova i opština, među kojima su i Sokobanja i Bor.

Državno finale priređeno je na tri lokacije: na Zlatiboru, u Šapcu u kome je organizovana završnica Koka Kola kupa u malom fudbalu i u Sremskoj Mitrovici gde je održano finale u odbojci na pesku.

“Prvo smo se nadmetali na kvalifikacionom turniru u Boru na kojem su prvoplasirani stekli pravo da učestvuju na državnom na kome su bili pobednici iz četiri regiona. Državno prvenstvo na Zlatiboru je bilo odlično organizovano i zaista nam je tamo bilo divno. Radujem se i Splitu u koji idem prvi put”, kaže Pavle Pucarević.

Šansu da u Splitu učestvuju na međunarodnom finalu, na kojem su 2017. negotinske “Hajdučice” osvojile zlato u basketu, izborile su najbolje ekipe iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje će se nadmetati u rukometu, uličnoj košarci, malom fudbalu, odbojci, odbojci na pesku, ali i pojedinci koji se takmiče u stonom tenisu, šahu, tenisu i atletici.