Naslovna Društvo I Negotinci na listi najuspešnijih takmičara iz matematike „Misliša 2018“

I Negotinci na listi najuspešnijih takmičara iz matematike „Misliša 2018“

893
0

Milica Jevremović i Aleksa Paunović, učenici Osnovne škole “Branko Radičević”, kao i  Stefan Bogosavljević iz škole “Vuk Karadžić”, najuspešniji su takmičari iz opštine Negotin na ovogodišnjoj 13. Nacionalnoj matematičkoj smotri “Misliša”. Oni su u veoma jakoj konkurenciji učenika šestog , odnosno četvrtog razreda osvojili drugu nagradu.

Milica Jevremović i Aleksa Paunović, učenici OŠ “Branko Radičević”

Nacionalno matematičko takmičenje „Misliša“ ove godine po 13 put okupilo je veliki broj učenika od drugog razreda osnovne do četvrtog srednje škole. Nakon osnovnog nivoa takmičenja objavljena je lista najuspešnijih, na kojoj su i 23 osnovca iz opštine Negotin.

U kategoriji učenika drugog razreda Nađa Milivojević iz škole “Branko Radičević” i Lazar Florić iz Osnovne škole “Stevan Mokranjac” iz Kobišnice sa 51 bodom osvojili su treću nagradu. U ovoj kategoriji su pohvaljeni: Anastasija Guska iz škole “Vuk Karadžić” sa 48 i Uroš Ninić iz OŠ “Branko Radičević” sa 47. Maksimum poena za učenike drugog razreda iznosio je 60.

U kategoriji učenika trećeg razreda najuspešniji je Jovan Milošević iz OŠ “Branko Radičević” kome je sa 89, od maksimalnih 100 poena pripala treća nagrada. Pohvaljeni su: Anđela Nikolić iz škole “Branislav Nušić” u Urovici (85), Milica Rajić iz škole “Vuk Karadžić” (84), Miljana Mladenović iz OŠ “Branko Radičević” (79)  i Miroslav Jović iz škole “Vera Radosavljević” (77).

Kod četvrtaka je najuspešniji Stefan Bogosavljević iz škole “Vuk Karadžić” koji je sa 95 poena osvojio drugu nagradu.

Takmičenje “Misliša 2018”, fotografija: OŠ “Vuk Karadžić”

U kategoriji đaka petog razreda Sara Vladović i Mihajlo Milosavljević, oboje iz škole “Branko Radičević” sa po 92 poena osvojili su treće mesto, a pohvaljeni su: Filip Vatović (81) iz škole “Vera Radosavljević”, Marko Šujeranović (81) iz OŠ “Vuk Karadžić” , kao i Miloš Micić (83) iz Jelica Živković (77), učenici škole “Branko Radičević”.

U kategoriji šestog razreda učenici škole “Branko Radičević”, Aleksa Paunović sa 96 i Milica Jevremović sa 95 poena osvojili su drugu nagradu, a Mihajlo Matović (87) iz škole “Vuk Karadžić” treću nagradu. Pohvaljeni su: Stefan Tomić (86) škole “Branko Radičević”, kao i Milan Balčanović  (76)  iz škole “Vuk Karadžić”.

U kategoriji đaka sedmog razreda pohvaljena su dvojica učenika Osnovne škole “Vuk Karadžić”: Uroš Stojanović (83) i Veljko Lautarević (76).

I ovogodišnje takmičenje u organizaciji Matematičkog društva “Arhimedes” odlikovali su, testovi po razredima, primereni i lepi zadaci, precizna uputstva, ali i masovnost o čemu govori i činjenica da je najviše nagrađenih čak 738 u kategoriji prvog razreda, a najmanje 171 u kategoriji sedmog.