Naslovna Sport I Negotinci na finalu Kupa Srbije

I Negotinci na finalu Kupa Srbije

824
0

U Kući košarke uz prisustvo predsednika saveza Predraga Danilovića, potpredsednika za žensku košarku Ane Joković, predsednika opštine Surdulica Novice Tončeva i drugih zvanica iz sveta košarke održan je žreb za finalni turnir ženskog kupa Srbije koji će od 13. do 15. marta biti održan u Surdulici.

Foto: Košarkaški savez Srbije

Voljom žreba u prvom polufinalu sastaće se ekipe ŽKK “Radivoj Korać” – ŽKK “Vrbas Medela”, dok će drugi polufinalni par činiti novosadska ŽKA i ŽKK Kraljevo.

Paralelno sa seniorskim kupom kao i u muškoj konkurenciji biće održan i “Beobasket kup” za pionirke.

Uz selekcije “Radivoja Koraća” iz Beograda, novosadske ženske košarkaške akademije i Kraljeva na mini kupu za pionirke učestvovaće i reprezentacija sastavljena od igračica iz Južne i Istočne Srbije koju će sa klupe predvoditi naš trener Dušan Mandić.

“Čast je i privilegija biti deo ovako velike košarkaške manifestacije.  Sve devojke koje se nalaze na spisku imaće priliku da pokažu koliko vrede u ovom trenutku, gde su u odnosu na svoje vršnjakinje i šta je to na čemu treba da rade u budućnosti kako bi svoj potencijal maksimalno iskoristile. Ženska košarka uspesima naše seniorske reprezentacije polako sve više i više osvaja Srbiju. Osim same popularizacije, ozbiljnim i predanim radom svih ljudi iz saveza zaduženih za žensku košarku brine se i o budućnosti naših mlađih selekcija tako da je ovaj “Beobasket” kup za pionirke pravi pogodak za uvođenje tih talentovanih devojčica u jedan sistem ozbiljne košarke koji će ih, ako nastave vredno da rade, uče i odriču se čekati u nekoj budućnosti”, kaže trener Dušan Mandić.

Na spisku igračica reprezentacije igračica iz Južne i Istočne Srbije, koju će predvoditi negotinski trener našle su se i dve igračice iz ženskog Košarkaškog kluba “Hajduk Veljko” Teodora Trkulja i Anđela Đorđević.

“Drago mi je što sam na spisku igračica koje će učestvovati na ovom finalnom turniru kupa Srbije. U polufinalu igramo protiv velikog favorita ekipe “Radivoj Korać” koja je ove sezone bez poraza u svom takmičenju, ali to će nam biti samo dodatni motiv da se pokažemo koliko vredimo i pružimo dobru partiju”, kaže Teodora Trkulja.

Okupljanje igračica predviđeno je za 13. mart, kada će se uraditi jedan večernji i jutarnji trening. U subotu 14. marta na programu su polufinalni mečevi, dok će se u nedelju 15. marta voditi borba za medalje.

Surdulica, koja zvanično otvara svoju novoizgrađenu halu sportova biće domaćin ovog praznika košarke, a sve mečeve ženskog seniorskog i pionirskog kupa Srbije direktno će prenositi televizija Arena Sport.