Naslovna Društvo I Negotin na Međunarodnom sajmu turizma u Krajovi

I Negotin na Međunarodnom sajmu turizma u Krajovi

422
0

Turistička organizacija opštine Negotin imala je promociju kulturnog, ruralnog, vinskog i manifestacionog turizma na Međunarodnom sajmu turizma u Krajovi Oltenia 2018.

Turistička organizacija opštine Negotin na Međunarodnom sajmu turizma u Krajovi Oltenia 2018. foto: TOON

Turističke potencijale ovog kraja, manifestacije, seoski i vinski turizam, ali i ponudu zasnovanu na bogatoj kulturno-istorijskoj prošlosti Negotinske krajine, Turistička organizacija predstavila je 10.marta na jednom od štandova na trećem po redu Međunarodnom sajmu turizma u Krajovi Oltenia 2018.

Sajam turizma u Krajovi Oltenia 2018. okupio brojne domaće i inostrane izlagače, foto: TOON

Ova manifestacija, osnovana 2016. godine, okupila je brojne izlagače domaće izlagače iz Rumunije, ali i turističke poslenike iz Srbije i drugih država. Pored atraktivnih ponuda kojima se promovišu turističke usluge i oblasti u ovom rumunskom regionu, predstavljeni su i potencijali koji bi rumunskim turistima bili atraktivni u našem području.

Zajednički štand „Donje Podunavlje“ na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, foto: Igor Mitrović

Inače, negotinska Turistička organizacija učestvovala je nedavno i na 40. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, na zajedničkom štandu “Donje Podunavlje” sa Turističkim organizacijama Golubac, Majdanpek i Kladovo, javnim preduzećem Nacionalni park Đerdap i Upravljačima turističkih prostora Tvrđava Golubački grad i Lepenski Vir.

fotografija: Igor Mitrović

Na ovoj međunarodnoj manifestaciji negotinska Turistička organizacija predstavila je ovdašnje turističke potencijale, krouz vinski turizam, moderne vinarije, pivnice, seoski i verski turizam.