Naslovna Društvo I Negotin među “Gradovima u fokusu”

I Negotin među “Gradovima u fokusu”

239
0

Na konkursu „Gradovi u fokusu 2018“ opštini Negotin odobren je projekat, kojim će biti kupljen polukoncertni klavir, vredan pet miliona dinara.

fotografija: Opština Negotin

,,Poboljšanje uslova za negovanje tradicija u kulturi“ naziv je projekta opštine Negotin, koji je negotinskom Domu kulture “Stevan Mokranjac” doneo mogućnost kupovine polukoncertnog klavira.

Ministarstvo kulture i informisanja je u okviru konkursa “Gradovi u fokusu” podržalo 22 projekta sa ukupno 150 miliona. Na konkurs je, inače, stiglo 75 projekata gradova i opština.

Ovo je značajna investicija, ističe Vladimir Veličković, prvi čovek opštine Negotin, koji je juče u Beogradu, u Klubu poslanika, prisustvovao predstavljanju rezultata konkursa “Gradovi u fokusu” .

Postojeći klavir u negotinskom Domu kulture, dodaje Veličković, pretrpeo je brojne reparacije pa će nabavka novog instrumenta omogućiti nastup mnogim afirmisanim umetnicima na Mokranjčevom festivalu.

Nabavka polukoncertnog klavira, očekuje se, doprineće razvoju kulturnog života Negotina i pružiti mogućnost nastupa eminentnih domaćih i inostranih izvođača.