Naslovna Društvo COVID-19 I Negotin dobio zelenu, mlečnu i cvetnu pijacu, ali – online

I Negotin dobio zelenu, mlečnu i cvetnu pijacu, ali – online

2967
0

Po uzoru na mnoge gradove u Srbiji i u Negotinu je napravljena grupa na Fejsbuku u kojoj poljoprivredni proizvođači nude svoju robu.

Naslovna fotografija Fejsbuk stranice: Online zelena pijaca Negotin

Negotinska pijaca zatvorena je od 29. marta, pa je, po ugledu na mnoge gradove i opštine u Srbiji, i ovde oformljena Fejsbuk grupa na kojoj poljoprivredni proizvođači mogu da ponude svoju robu.

“Grupa ima za cilj da pomogne našim poljoprivrednicima koji zbog trenutnog stanja u državi nisu u mogućnosti da prodaju svoje proizvode na pijaci u Negotinu”, kaže administrator i osnivač ove grupe, Sanja Ankucović, vlasnica etno turističkog domaćinstva “C`est La Vie” na Rajačkim pivnicama.

Foto: Privatna arhiva

Grupa koja trenutno ima skoro 1.100 članova, a iz dana u dan raste, služi za prodaju svega što se na negotinskoj Zelenoj pijaci i inače može naći: voća, povrća, mlečnih i mesnih proizvoda, jaja, ali i cveća, rasada i drugih poljoprivrednih dobara.

 “Ljudi su jako lepo prihvatili tu ideju. Grupa se polako širi i čine je i kupci i potrošači. Moram da istaknem i jednu nesebičnu pomoć Denisa Dimitrijevića koji je doveo puno članova u grupu i koji je sad i administrator stranice”, dodaje Sanja Ankucović.

Za sada su svoju ponudu na ovoj grupi oglasila brojna registrovana gazdinstva, proizvođači, rasada, pčelari, stočari, a očekuje se da narednih dana bude uvećan i broj onih koji nude sezonsko povrće.

Grupu: Online zelena pijaca Negotin možete pronaći na ovom LINKU.