Naslovna Društvo COVID-19 I Interno odeljenje negotinske bolnice u crvenoj kovid zoni

I Interno odeljenje negotinske bolnice u crvenoj kovid zoni

1467
0

Zbog povećanog broja pacijenata sa upalom pluća izazvane virusom korona od danas je u kovid režimu i Interno odeljenje negotinske bolnice.

Poslednjih nekoliko dana raste broj hospitalizovanih pa su u ovom trenutku u takozvanoj crvenoj zoni čak tri bolnička odeljenja, Grudno, Odeljenje neurologije i Interno. Na sva tri odeljenja hospitalizovano je 37 pacijenata, od kojih je čak 17 na kiseoničkoj podršci.

“U  prethodna dva dana hospitalizovano je 19 pacijenata, dok je jedan pacijent upućen na dalje lečenje u kovid bolnicu Batajnica. Imajući u vidu povećan broj onih kojima je potrebno bolničko lečenje, Interno odeljenje je pripremljeno za prijem kovid pozitivnih pacijenata kojima će u narednim danima biti potrebna medicinska pomoć i kiseonička potpora”, izjavila je dr Vidosava Paunović Barbulović, vršilac dužnosti direktora negotinskog  Zdravstvenog centra.

U poslednja 24 časa prisustvo virusa korona laboratorijskim antigen testiranjima potvrđen je kod 28 građana sa prebivalištem u opštini Negotin.

Od tog broja, 13 su osobe ženskog pola, od kojih najmlađa ima godinu dana, a ostale od 19 do 70 godina, a među novoobolelima je i 15 muškaraca od 18 do 92 godine.

Lekari kovid ambulante obavili su 39 pregleda u poslednja 24 časa od kojih je 31 osoba došla na prvi, a osam na kontrolni pregled. U pedijatrijskoj kovid ambulanti obavljena su 22 pregleda dece i mladih.