Naslovna Društvo Humanitarno udruženje „Čepom do osmeha“ u našem gradu 9.maja pravi mozaik

Humanitarno udruženje „Čepom do osmeha“ u našem gradu 9.maja pravi mozaik

411
0

Ovogodišnje Majske svečanosti i u znaku promocije humanih vrednosti, zahvaljujući Udruženju „Čepom do osmeha“.

U izradi najvećeg mozaika od čepova u Novom Sadu učestvovali i aktivisti iz Negotina, foto: Udruženje “Čepom do osmeha”

Udruženje „Čepom do osmeha“ na platou ispred zgrade opštine, u sredu 9.maja, postaviće  platno sa konturama budućeg mozaika koji će biti izrađen od plastičnih čepova.

Organizatori ove humanitarne organizacije za sada ne otkrivaju o kakvom je mozaiku reč, ali ističu da ovakvu akciju u Negotinu po prvi put rade.

„Pravimo mozaik od stotinu kvadrata. Motiv izrade je zapravo naša želja da ovim pošaljemo poruku svim građanima da sakupljanjem čepova mogu da pomognu osobama sa invaliditetom, a da u isto vreme mogu da očiste prirodu i sačuvaju zdravu životnu sredinu”, poručuje Vanja Đurđević, koordinatorka Udruženja “Čepom do osmeha” u Negotinu, koja je prošle godine učestvovala u izradi mozaika od 621 metara kvadratnog u Novom Sadu, kojim je oboren Ginisov rekord.

Poziv za učešće u akciji, koja za cilj ima podizanje i razvoj  humanitarne i ekološke svesti, upućen je organizacijama, školama ali i pojedincima. Mozaik će biti građen od 9 do 19 sati.

Zahvaljujući ovakvim i sličnim akcijama mnoga deca sa hendikepom dobila su odgovarajuću pomoć.

„Sticanjem jedna male, ali dobre navike, činimo više dobroga, ne samo nama nego i okolini i ljudima oko nas“, poručuju organizatori akcije „ Čepom do osmeha“ i pozivaju Negotince da im se 9.maja pridruže na centralnom gradskom trgu.