Naslovna Događaji Humanitarni turnir u malom fudbalu “Saša Čejkić 2024” počinje 10. juna

Humanitarni turnir u malom fudbalu “Saša Čejkić 2024” počinje 10. juna

481
0

Od 10. do 15. juna na terenu Park šume “Cvećara” biće održan četvrti po redu humanitarni turnir u malom fudbalu. Prikupljena sredstva namenjena su za lečenje Saše Čejkića iz Negotina.

I ovo će leto, nema sumnje, biti u znaku humanitarnog turnira u malom fudbalu, koje grupa negotinskih rekreativaca, nekadašnjih i trenutno aktivnih sportista, organizuje već četvrtu godinu zaredom na terenu u Park šumi “Cvećara“.

Ovoga puta sredstva koja budu prikupljena tokom ovog šestodnevnog turnira, od 10. do 15. juna, biće usmerena na lečenje Negotinca Saše Čejkića, koji boluje od zloćudnog tumora mozga.

Ovogodišnji turnih okupiće preko 150 učesnika. Za titulu najbolje nadmetaće se ukupno 14 timova, svrstanih u dve grupe. Turnir počinje u ponedeljak, 10. juna od 18 sati, a otvoriće ga, kao i do sada, najmlađi – tri dečije selekcije, koji će odigrati revijalne utakmice.

„Imamo preko 40 sponzora i hvala im što su i ovoga puta izašli u susret i što podržavaju ovo što radimo. Svako od nas će takođe donirati sredstva, jer čak i kotizacija za učešće ide u humanitarne svrhe. Biće postavljeni i štandovi sa kutijom za prikupljanje humanitarne pomoći, biće obezbeđeno i piće, koje takođe ide u humanitarne svrhe“, kaže u ime organizatora Bojan Živanović.

Organizatori pozivaju Negotince da im budu podrška i bodre svoje favorite i da zajedno sa svojom decom, svakodnevno od 18 sati, isprate turnir koji za cilj ima popularizaciju sporta, zdravog načina života i jačanje zajedništva i time pokažu svoju humanost.