Naslovna Sport Humanitarni turnir u malom fudbalu “Dejan Pavlović Rus 2023”

Humanitarni turnir u malom fudbalu “Dejan Pavlović Rus 2023”

1713
0

Od 2. do 7. jula na terenu Park šume “Cvećara” biće održan treći po redu humanitarni turnir u malom fudbalu. Prikupljena sredstva namenjena su za lečenje Dejana Pavlovića Rusa iz Negotina.

Grupa rekreativaca, nekadašnjih i trenutno aktivnih sportista, koja poslednjih godina aktivno brine o terenima u Park šumi “Cvećara“, čije je uređenje počelo 2007. a nikada nije završeno, već treću godinu zaredom organizuju humanitarni turnir u malom fudbalu.

„Sva sredstva koje budemo prikupili biće uplaćena na račun Dejana Pavlovića Rusa, koji je sa većinom od nas tokom svoje igračke karijere igrao fudbal, ali nažalost, poslednjih godina ima zdravstvenih problema. Imamo 38 sponzora i hvala im što su i ovoga puta izašli u susret i što podržavaju ovo što radimo. Svako od nas će takođe donirati sredstva, jer čak i kotizacija za učešće ide u humanitarne svrhe. Biće postavljeni i štandovi sa kutijom za prikupljanje humanitarne pomoći, biće obezbeđeno i piće, koje takođe ide u humanitarne svrhe, znači sve što sakupimo doniraćemo Dejanu“, kaže u ime organizatora Bojan Živanović.

I ovoga puta rekreativci i sportisti pobrinuli su se da urede teren na kojem su maltene čitave godine, kada im to vremenske prilike dozvole, i koje je odavno postalo i mesto okupljanja fudbalera i košarkaša, ali i naših najmlađih sugrađana, možda, budućih nada negotinskog sporta.

Teren je, zahvaljujući ovim ljudima, ali i onima koji su prepoznali važnost njihovog rada, sada potpuno drugačiji. Ima reflektore, tribine, zaštitnu mrežu, sanirane su pukotine na samom terenu, mada, ističu, ima mesta da se ovi tereni i drugim radovima i aktivnostima dovedu u namenu da ispunjavaju sve sportske standarde.

„Ove godine naš teren dobio je jedan novi izgled zahvaljujući angažovanju nas i našoj ideji koja je još prošle godine krenula da nam trebaju tribine, drugačiji izgled, mreže iza golova. Obratili smo se kompaniji „Eliksir“ koja nam je izašla u susret. Zamenili su mreže iza golova, podigli su stubove na visinu od 4,5 metra. Izrađene su tribine, dužine dvadesetak metara u tri reda. Nismo mislili samo na fudbal već i košarkaše, jer su tribine okrenute i ka terenu za mali fudbal i ka terenu za košarku“, dodaje Živanović.

Turnir je najmasovniji do sada i okuplja oko 150 takmičara, članova čak 16 timova. Svaki tim, kao i ranijih godina, ima svoju boju. Igraće se u dve grupe, svaka sa po osam ekipa, a potom sledi razigravanje kroz četvrtfinalne i polufinalne susrete i na kraju  kruna turnira – finale, planirano za petak 7. jul.

„Ovogodišnji turnir će u nedelju 2. jula od 18 sati otvoriti naši najmlađi sugrađani, naša deca, naš podmladak, nadamo se da će to biti dečaci koji će nas naslediti na ovom terenu kad mi prestanemo sa aktivnim igranjem fudbala. Pozivam u ime svih nas koji ovde igramo, koji organizujemo sve ovo da dođu na turnir koji će se svakodnevno odigravati od 18 časova, da isprate turnir, da pokažu svoju humanost“, ističe Bojan Živanović.