Naslovna Društvo Humanitarna priredba dece Negotina za malu Simeonu

Humanitarna priredba dece Negotina za malu Simeonu

393
0

Majske svečanosti humanitarnom priredbom obojila deca Osnovne škole „Vera Radosavljević“ i Predškolske ustanove „Pčelica“.

Pred prepunom salom negotinskog doma kulture „Stevan Mokranjac“ najmlađi Negotinci održali su školski čas o humanosti i ljubavi.

Emotivno veče pod nazivom „Na krilima humanosti“ ispunjeno pesmom i porukama upućenim maloj Simeoni, priredili su učenici i nastavnici Osnovne škole Vera Radosavljević“ i mališani sa svojim vaspitačicama iz Predškolske ustanove „Pčelica“.

Velika scena Doma kulture nije nepoznata učenicima Osnovne škole „Vera Radosavljević“ i njihovim nastavnicima, od kojih je i potekla ideja o organizaciji ove humanitarne priredbe, pa su za NG Portal glumci i plesači, upravo sa nje govorili iskreno o svojim emocijama koje su ih nosile i koje su doneli pred publiku.

„Ovo je zaista bilo emotivno veče posvećeno maloj Simeoni zbog koje smo mi sve ovo i radili. Bili smo veoma počastvovani da budemo na ovoj velikoj sceni i pokažemo svoju humanost. Nastavnik Marko Jokanović je naš veroučitelj i ja sam se osećala posebno i imala sam odgovornost da sve ovo večeras moram da uradim kako treba“, kaže Sofija Vidanović, koja je na zvezdanom nebu bila u ulozi oblaka.

„Nisam se uplašio. Bilo mi je jako lepo večeras. Mislim da humanost možemo da pokažemo na mnogo načina. Ovo je samo jedan od njih. Novac je važan, ali se zdravlje i ljubav ne mogu kupiti“, poruka je Petra Pana koju je doneo Boško Pavlović.

„Uvek imamo tremu kada nastupamo, bilo je lakše jer smo predstavu već izveli za naš Dan škole, ali je večeras bilo zabavno družiti se sa decom iz vrtića, a bilo je teško jer je motiv drugačiji“,  kaže Katarina  Golubović koja je i večeras dobro donela pred publiku lik Malog princa kroz poruku: „Ja sam večeras naučio da letim na krilima humanosti.“