Naslovna Društvo „Humanitarna kafa“ i u Negotinu

„Humanitarna kafa“ i u Negotinu

1751
0

Humanitarna fondacija „Humanist“ u februaru je pokrenula projekat „Humanitarna kafa“ koji se realizuje širom Srbije, a od nedavno i u Negotinu.

Ilustracija, pixabay.com

Projekat „Humanitarna kafa“ realizuje se u saradnji sa ugostiteljskim objektima koji u dogovorenom danu kroz projekat doniraju novac  od prodatih kafa za mališane iz socijalno ugruženih porodica. Novac od prodaje usmeren je za poboljšanje kvaliteta ovih mališana i njihovih porodica.

Akcija se od nedavno realizuje i u Negotinu, a prijave zainteresovanih ugostitelja primaju se u Frizerskom salonu “Imaginations by Daca” kod Doma kulture.

“Novac od projekta “Humanitarna kafa” biće usmeren za unapređenje kvaliteta života porodica sa decom koji su socijalno ugroženi. Organizovaćemo volontere, donatorsku kutiju i pozivamo vlasnike ugostiteljskih objekata sa teritorije opštine Negotin da nam u tome pomognu i da ovoj deci koliko toliko ulepšamo detinjstvo”, kaže Danijela Stanković, član Upravnog odbora fondacije “Humanist”.

Ova humanitarna fondacija je uoči novogodišnjih praznika sa uspehom realizovala projekat “Novogodišnja čarolija” namenjen deci iz socijalno ugroženih porodica, deci iz svratišta, dečijih ustanova, sigurnih kuća, ali i deci sa smetnjama u razvoju, kojoj su se odazvali i brojni Negotinci.

“Cilj nam je da uključimo što više ugostiteljskih objekata i na taj način pokažemo javnosti koliko zapravo ovakve akcije imaju podršku”, dodaje Danijela Stanković, zastupnica Fondacije “Humanist” za Negotin.