Naslovna Društvo Humanitarna aukcija vaskršnjih jaja 11. maja

Humanitarna aukcija vaskršnjih jaja 11. maja

146
0

Dani Vaskršnjeg saborovanja, manifestacija koja je počela dečijim vaskršnjim bazarom, biće zaokružena Humanitarnom aukcijom vaskršnjih jaja. Sakupljeni novac biće doniran Dečijem odeljenju Zdravstvenog centra Negotin.

Crkvena opština Negotin i crkveni odbor organizuju Humanitarnu aukciju vaskršnjih jaja koja su oslikali renomirani negotinski umetnici i restauratori novog hrama Sveta Trojica.

U dvorištu Todorčetovog konaka u subotu 11. maja od 19 časova Negotinci će biti u prilici da na aukcijskoj prodaji svoj dom ukrase pravim umetničkim delom.

“Ovo je četvrto dešavanje u ciklusu Vaskrsa i praznika. Imamo aukciju vaskršnjih jaja slikanih od strane umetnika. Ove godine vaskršnja jaja su oslikali i restauratori koji rade u hramu Sveta Trojica. Do sada je 13 umetnika koji su oslikavali vaskršnja jaja, sigurna sam da će ih biti još. Svako će biti obrađeno, arhivirano, čuvano. Svako jaje je posebno na svoj način, bez obzira što su po dimenzijama ista svako nosi svoju težini, jednu drugu informaciju i jedan drugi opus i rad. Svako je posebno. Spremili su nam zaista radnost jednu. Pozivamo sve Negotince, one koji mogu da dođu na aukciju da oplemenimo rad i trud umetnika i svojim dolaskom i tim malom prilogom pomognemo našem gradu, našoj bolnici. Ovo su jako bitni momenti da se oseti da smo živi, da imamo puls i da funkcionišemo zajeno u jednoj zajednici”, kaže protonamesnik Marjan Kerčulj, arhijerejski namesnik negotinski i starešina Crkve “Sveta Trojica”.

Sredstva prikupljena i ovoj humanitarnoj akciji biće dodeljena Dečijem odeljenju negotinskog Zdravstvenog centra za opremanje.