Naslovna Društvo Humani prahovski bajkeri i dijaspora uručili donaciju dečjem odeljenju negotinske bolnice i...

Humani prahovski bajkeri i dijaspora uručili donaciju dečjem odeljenju negotinske bolnice i Domu „Stanko Paunović“

1335
0

Moto klub „Free Rider 17“ iz Prahova i Udruženje „Dijaspora istočne Srbije“ posetili su danas Dom „Stanko Paunović“ i dečije odeljenje negotinske bolnice i uručili im prigodne donacije.

Bajkeri i dijaspora sa Nadicom Vasić, v.d.dir. Doma „Stanko Paunović“; Foto: Milan Krekulović

Članovi Moto kluba „Free Rider 17“ iz Prahova kod Negotina zajedno sa članovima Udruženja „Dijaspora istočne Srbije“ donirali su invalidska kolica Domu za decu i omladinu „Stanko Paunović“, koji ove godine obeležava vek postojanja, ali i invalidska kolica, indukcionu ploču, mikrotalasnu pećnicu i frižider za lekove dečjem odeljenju Zdravstvenog centra Negotin.

„Naša je prva želja bila da pomognemo upravo ovim institucijama od kojih jedna brine o deci sa smetnjama u razvoju, a druga o bolesnima. Sa obe ustanove već duže vreme sarađujemo, što kroz posete, akcije, novogodišnje paketiće. Ovoga puta donirali smo ono što im je najpotrebnije, posebno dečijem odeljenju bolnice jer su im preko potrebne baš ove stvari za lekove, za pripremu hrane za bebe i decu koja su u bolnici“, kaže Katarina Vojinović, prva dama i sekretar Moto kluba „Free rider 17“ iz Prahova.

Donacija dečijem odeljenju negotinske bolnice; Foto: Milan Krekulović

Humani prahovski bajkeri među prvima su svuda gde je pomoć neophodna. Već sada u planu imaju i još nekoliko akcija. Ovu su organizovali u saradnji sa dijasporom.

„Mi sarađujemo sa bajkerima i čak smo i koorganizatori njihovog moto skupa, ali ono što je najvažnije, na zajedničkom smo zadatku i imamo iste ciljeve, da pomognemo i da animiramo ljude da se i oni uključe i da pomognu koliko mogu“, kaže Borivoje Krekulović, predsednik Udruženja „Dijaspora istočne Srbije“.

Donaciju su u ime svojih ustanova primile Nadica Vasić, vršilac dužnosti direktora Doma „Stanko Paunović“,  pedijatar dr Tanja Žikić Obradović, načelnica Odeljenja pedijatrije Opšte bolnice Negotin i dr Vidosava Barbulović Paunović, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra u Negotinu.