Naslovna Društvo Humani Negotinci organizovali prodajni vašar “Srce za malu Simeonu”

Humani Negotinci organizovali prodajni vašar “Srce za malu Simeonu”

523
0

U organizaciji Sportskog saveza opštine Negotin u gradskom parku organizovan je Humanitarno prodajni vašar pod geslom “Srce za malu Simeonu”.

Negotinci već mesecima organizuju razne aktivnosti kako bi pomogli lečenje trogodišnje Simeone Jokanović, ćerke negotinskog sveštenika i veroučitelja, jereja Marka Jokanovića, koja se u SAD leči od karcinoma.

U akciju prikupljanja sredstava za lečenje ove devojčice uključili su se učenici osnovnih i srednjih škola, kolektivi, organizacije, pojedinci.

I novčane nagrade koje je osvojio za pobede u serijalu „Igraj za zavičaj“ Negotinac David Matejević donirao je za lečenje ove devojčice, a najnoviju akciju organizovao je i Sportski saveza opštine Negotin.

Humanitarni prodajni vašar u gradskom parku okupio je pčelare, vinare, ljubitelje ptica, odgajivače kunića, ali i proizvođače kolača, rukotvorina, ukrasnih predmeta i suvenira.

Podrška maloj Simeoni Jokanović, u borbi za zdravlje,  traje i dalje. U Кomercijalnoj banci otvoren je i žiro-račun za uplate, na ime sveštenika Marka Jokanovića, oca male Simeone, broj 205-9001020559666-95.