Naslovna Društvo Hram Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Miloševu proslavio slavu

Hram Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Miloševu proslavio slavu

586
0

Novoizgrađeni hram Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Miloševu obeležio je svoju krsnu slavu.

Foto: Opština Negotin/Bojan Balanesković

Na dan Svetog Svetog Vasilija Ostroškog, Crkva u Miloševu, posvećena ovom svetitelju obeležila je svoju hramovnu slavu Svetom liturgijom koju je služio jerej Marko Jokanović uz sasluženje protonamesnika Marjana Kerčulja, arhijerejskog namesnika negotinskog.

Tom prilikom oko hrama je proneta i litija, a nakon toga prerezan je slavski kolač. Domaćin slave bio je Ljubiša Anđelović, ugostitelj i član odbora Crkvene opštine Miloševo, a kolačar za narednu godinu biće Goran Petrović, takođe iz Miloševa.

Foto: Opština Negotin/Bojan Balanesković

“Pozivam verni narod da se uzda u Vaskrslog Gospoda i Svetog Vasilija, koji eto i ovde, daleko od eparhije u kojoj je stolovao i posle toliko vremena, širi svoje duhovne poruke, na korist svih, te da uz pomoć prijatelja i vernih ljudi, istrajući u svom nastojanju, nadalje učestvuje u podizanju svetinje i radovima koji predstoje”, rekao je tom prilikom jerej Marko Jokanović, prvi paroh negotinski i paroh miloševski.

Pored mnogobrojnih vernika proslavi hramovne slave prisustvovali su i brojni gosti, kao i Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin, Bogdan Gugić, zamenik predsednika i Ljutica Jovanović, član Opštinskog veća.