Naslovna Društvo Helena Šćopulović, učenik generacije Negotinske gimnazije

Helena Šćopulović, učenik generacije Negotinske gimnazije

973
0

Minijature NG Portala: Učenici generacije školske 2018/2019. godine.

Nekadašnji učenik generacije Osnovne škole „Branko Radičević“, Helena Šćopulović ove godine ponela je prestižno zvanje najboljeg učenika Negotinske gimnazije.

Da je obrazovanje i škola najveća preokupacije maturantkinje Helene Šćopulović pokazuju njeni dosadašnji rezultati ostvareni u osnovnoj i srednjoj školi, interesovanja van nastave, i planovi kao budućeg akademskog građanina.

„Završila sam prirodno-matematički smer, mada me i prirodne i društvene nauke podjednako zanimaju. Van nastave sam se posvetila pretežno društvenim naukama. Negotinska gimnazija je bila moj izbor nakon osnovne škole jer ona daje najbolje obrazovanje za dalje školovanje“, ističe Helena koja je to i potvrdila učestvovanjem na republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture na kojem je poslednjih godina redovno osvajala jednu od prve tri nagrade.

Kada je takmičenje u pitanju izazov su bili i matematika i engleski jezik. Njena velika ljubav je pisanje poezije, a svoj talenat je potvrdila učešćem na konkursu „Čika Andra“ 2017. godine na kome je pohvaljena za svoj talenat.

Svoju biografiju obogatila je učešćem na  ovogodišnjoj  UNICEF-ovoj  radionici mobilnog novinarstva, oprobala se kao volonter na Beogradskom sajmu knjiga i niškom džez festivalu Nišvil, ali se gradila i kroz naučna istraživanja.

„Polaznica sam seminara Istraživačka stanica Petnica. Prošle godine sam  učestvovala na godišnjim seminarima lingvistike, a ove sam polaznica seminara iz geografije i radim na svom prvom istraživačkom projektu. Prošle godine sam učestvovala u tri grupna istraživačka projekta. Kada se osvrnem na predhodne četiri godine  mogu reći da je ponekad umelo da bude i naporno, međutim, itetako je vredelo jer sam mnogo stvari naučila i dosta sazrela tokom svog gimnazijskog školovanja. Planiram da upišem Filološki fakultet u Beogradu, nakon koga bih volela da nastavim da se dalje usavršavam“, kaže za NG Portal ova talentovana devojka.

Čestitamo Heleni Šćopulović, učeniku generacije Negotinske gimnazije.