Naslovna Društvo COVID-19 Hapšenja zbog kršenja samoizolacije: Kladovljaninu predložena kazna od tri godine zatvora

Hapšenja zbog kršenja samoizolacije: Kladovljaninu predložena kazna od tri godine zatvora

1036
0

Zbog kršenja samoizolacije i proteklih dana u opštinama Borskog i Zaječarskog okruga policija je uhapsila više ljudi.

Policija u Kladovu uhapsila je svog sugrađanina J.B. (64) jer je prekršio rešenje o samoizolaciji koje je od sanitarnog inspektora dobio prilikom  ulaska u Srbiju na graničnom prelazu Horgoš. On se o ovo rešenje oglušio, šetao gradom, išao u banku, sretao sa ljudima.

Osnovno javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je protiv njega optužni predlog i predložilo maksimalnu kaznu od tri godine zatvora.

U Zaječaru su, zbog toga što su prekršili meru samoizolacije, uhapšeni S.Đ. (42) i B.P. (55) koji su sa krivičnom prijavom zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru  uhapsili su N.R. (36) iz Bora koji se tereti takođe za nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Ni ovaj Boranin nije po povratku iz inostranstva, ispoštovao rešenje o izolaciji u kućnim uslovima, koje mu je na graničnom prelazu uručila sanitarna inspekcija.

Uz krivičnu prijavu priveden je nadležnom tužilaštvu, a sudija za prethodni postupak odredio mu je  pritvor od 30 dana.

Ministarstvo pravde Srbije saopštilo je da je zbog kršenja samoizolacije 75 građana iz cele Srbije pritvoreno i smešteno u zavodima u Vršcu, Pirotu i požarevačkoj Zabeli.

Za kršenje policijskog časa, i zabrane i ograničenja kretanja, za tri dana, od 21. do 23. marta,  izrečeno je 148 prekršajnih kazni, u ukupnoj vrednosti od sedam miliona dinara.