Naslovna Hronika Hapšenja zbog krađe bakra

Hapšenja zbog krađe bakra

647
0

Zbog krađe bakra iz kineske kompanije borska policija uhapsila je R.S. (48) iz Bora. U drugoj akciji uhapšena su i braća iz Bora od kojih je jedan nakon krađe bakra pokušao da pobegne, a drugi da automobilom izgura policijsko vozilo.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru uhapsili su R. S. (1974) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

R.S. se sumnjiči da je iz jedne kineske kompanije ukrao tonu i 100 kilograma neprerađenog bakra koje je policija pronašla i vratila kompaniji. Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Policija je u odvojenoj akciji uhapsila i T. G. (1994) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo sprečavanje i ometanje dokazivanja kao i njegovog brata M. G. (1993) osumnjičenog za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

T. G. se sumnjiči da se najpre oglušio o naređenje patrole da zaustavi kombi kojim je upravljao i pokušao da pobegne, dok je njegov brat pokušao da svojim „mercedesom“ izgura policijsko vozilo sa puta u čemu nije uspeo.

Policija je sustigla i zaustavila kombi u kome je pronašla oko 341 kilogram bakarne otpadne žice i bakarnih otpadnih limova koji su, kako se sumnja, ukradeni iz kineske kompanije, kojoj je vraćen ukradeni bakar.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Boru, T. G. i M. G. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.