Naslovna Sport “Hajduk Veljkov” međunarodni turnir opravdao očekivanja: Negotinski fudbal ne brine za budućnost

“Hajduk Veljkov” međunarodni turnir opravdao očekivanja: Negotinski fudbal ne brine za budućnost

730
0

Dvodnevni međunarodni turnir Fudbalskog kluba “Hajduk Veljko” za dečake rođene od 2008. do 2011. godine, okupio je 28 ekipa iz Negotina, Kladova, Zaječara, Bora, Majdanpeka, Golubca, Aleksinca, Šida i Vidina.

Turnir je okupio više od 350 deteta; Foto: arhiva FK „Hajduk Veljko“

Sa željom da pokažu koliko su mladi danas spremni da svoje slobodno vreme posvete sportu, a posebno fudbalu, i koliko su nam deca talentovana, Fudbalski klub “Hajduk Veljko” okupio je više od 350 deteta, uzrasta od sedam do deset godina.

Sudeći po prikazanoj igri, mišljenja su publike, ovi mališani pokazali su da nisu tek puki početnici, i da na njih može da se računa u godinama koje dolaze. Nema sumnje da će u svojim sredinama pokazati maksimum i biti glavna pokretačka snaga neke od narednih prvih ekipa.

U kategoriji fudbalera, rođenih 2008. godine, aleksinački “Vukovi” su osvojili prvo mesto, “Radnički” iz Šida drugo, a ekipa “Mali Bor” treće mesto.

Titulu najboljeg strelca zasluženo je poneo Stefan Milivojević iz prvoplasirane ekipe, dok je Mihajlo Tovirac iz Šida proglašen za najboljeg golmana.

FK „Hajduk Veljko“, Selekcije 2009. i 2011. godište; Foto: arhiva FK „Hajduk Veljko“

OFK Zaječar prvoplasirana je ekipa u kategoriji 2009. godišta. I drugo mesto je pripalo Zaječarcima, ali selekciji “Timoka”, dok je negotinski “Hajduk Veljko” trećeplasirani.

Negotinac Bogdan Mutović najbolji je strelac u ovoj selekciji, a Mihajlo Trampa iz OFK Zaječar najbolji golman.

Selekcija 2010. dala je, takođe, više dobrih akcija i golova, kao i prvaka turnira, ekipu “Mali Bor”. U ovoj kategoriji titulu vicešampiona osvojila je ekipa “019” iz Zaječara, dok su fudbaleri negotinskog “Hajduk Veljka” osvojili treće mesto.

Negotinac Bogdan Mihajlović najbolji je strelac u ovoj selekciji, a Stevan Stanković iz ekipe “Mali Bor” najbolji golman.

Ekipa “Stari grad Crvena zvezda” iz Golupca dominirala je u kategoriji najmlađih fudbalera, rođenih 2011. Drugo mesto pripalo je zaječarskom “Timoku” a treće negotinskom “Hajduk Veljku”.

Najbolji strelac ove selekcije je Luka Stojanović iz negotinskog FK “Hajduk Veljko”.

“Generalno smo zadovoljni turnirom. Naravno bilo je i propusta, ali s obzirom da je ovo prva godina, turnir je zadovoljio. Sledeće godine ćemo, verujem, imati mnogo više ekipa, a ubeđen sam da će biti i bolja organizacija. Što se tiče naše dece, zadovoljni smo i mislim da negotinski fudbal ne treba da brine za budućnost”, kaže Miloš Sokolović, trener FK “Hajduk Veljko”.