Naslovna Sport “Hajdučice“ kreću 3×3 sezonu prvenstva Srbije

“Hajdučice“ kreću 3×3 sezonu prvenstva Srbije

241
0

U nedelju 3.juna u Nišu naše mlade “Hajdučice” kreću u novu seniorsku “3×3 Serbia Tour 2k18” sezonu.

Iako su još uvek juniorke/kadetkinje, negotinske “Hajdučice” najavljuju da se u ovogodišnjoj sezoni 3×3 prvenstva Srbije neće predavati, te da će se boriti i ići svojim zacrtanim planom koji je postavljen 2016. godine nakon uspeha u Splitu.

Tada su se, podsetimo, negotinske “Hajdučice”  ovenčale zlatom na Balkanskim igrama u Splitu.

“Cilj nam je da i ove sezone učestvujemo na što više turnira, da poboljšamo kvalitet naše igre i pokušamo da osvojimo neki od turnira čime bi se plasirali na završno prvenstvo Srbije i tako ponovili uspeh od prošle godine, gde smo na završnom turniru u Beogradu bili bronzani”, navodi za NG portal Dušan Mandić, trener “Hajdučica”.

3×3 je postao olimpijski sport, planetarno je sve jači, a samim tim je i konkurencija jača. Ali to, očigledno, ne brine negotinske takmičarke, kojima motiv i borbenost nikada i nisu nedostajali.

“Biće teško. Sve potencijalne reprezentativke naše zemlje sa šireg spiska selektora učestvuju na ovim turnirima, ali se mi nećemo predavati. Znamo naš cilj tako da to može biti samo dodatni motiv za našu mladu ekipu i ono što želimo da ona predstavlja u nekoj projektovanoj bliskoj budućnosti”, dodaje Mandić.

Na Roda prvenstvu Srbije u Nišu biće organizovano takmičenje u tri uzrasne kategorije, seniori, juniori i seniorke. Naše “Hajdučice” igraju u grupi B, zajedno sa ekipama “Prelepotice” i “Fantastična četvorka”, dok su u grupi A ekipe Beograda, Ostroga i “Gimnazijalke”. Pobednik pored novčanih nagrada i sportske opreme KSS-a stiče pravo ucešća na FIBA Challengeru u Limasovu na Kipru, gde im biti plaćena kotizacija i avionske karte.

“Velika je žal što je Jovana Tranić povređena i neće moći da pomogne svojim drugaricama. Mi smo mogli da se pojačamo nekom starijom i kvalitetnijom igračicom sa strane, ali je moj izbor ipak da šansu pružim mladoj Mileni Trailović koja objektivno zbog svojih godina ne može trenutno da nam pruži puno, ali je vizija za budućnost i sigurno će joj ovo biti dragoceno iskustvo, jer svi znamo da “mirno more nikada nije napravilo dobrog mornara”, ističe Dušan Mandić i dodaje da je “naša 3×3 federacija ove godine još bolja i da su ispunjeni svi preduslovi da uživamo u novoj 3×3 sezoni i vrhunskom basketu”.

Negotin je, podsećamo prošle godine bio domaćin jednog od turnira prvenstva Srbije i od strane najviših zvanicnika Košarkaškog saveza Srbije ocenjen je kao jedan od bolje organizovanih, koji je, pritom, privukao i veliku pažnju Negotinaca.

Nažalost, ove godine je lokalna samouprava odlučila da iz finansijskih razloga ne podrži organizaciju ovog turnira, tako da su Negotinci uskraćeni za ovogodišnju 3×3 priču koja sve više osvaja planetu.