Naslovna Sport „Hajdučice“ bolje od Austrijanki: Pobeda i nada za rebalans budžeta

„Hajdučice“ bolje od Austrijanki: Pobeda i nada za rebalans budžeta

410
0

Košarkašice „Hajduk Veljka“ odigrale su prvu prijateljsku utakmicu u okviru priprema za novu sezonu.

„Hajdučice“ su u utorak, 28. avgusta u Kladovu bile bolje od ekipe Austrije koju su u veoma dinamičnom duelu pobedile sa 57:62, po četvrtinama 14:14,10:17,22:18,11:13.

Ekipa Austrije svoje završne pripreme sprovodi u Kladovu i to je bila prilika da snage odmere sa našim „Hajdučicama“. Reč je o veoma talentovanoj ekipi, budući da je Austrija poznata po ulaganjima u sport, a naročito u žensku košarku. Ova ekipa je, kaže trener negotinskog tima, osvojila prvo mesto u C diviziji.

„Mi smo nakon kondicione faze priprema nedavno odpočeli rad sa loptom. Mislim da je prva pripremna utakmica došla prerano, ali poziv za meč sa ovakvim protivnikom se ne odbija, tako da, kada imamo sve u vidu, mislim da smo pružili dobru igru i zadovoljan sam prikazanim. Ono što raduje je da su igračice koje su bile na treninzima sa „Crvenom Zvezdom“ ponovo sa nama, a da li će tu i ostati zavisi, između ostalog, i od odgovora opštine vezanog za naš zahtev za rebalans budžeta“, kaže za NG portal Dušan Mandić, trener KK „Hajduk Veljko“.

Ovaj negotinski klub je prvi deo sezone završio sjajnim rezultatima takmičivši se sa seniorima, seniorkama i sedam mlađih selekcija.

„Kad se sve uzme u obzir za drugi deo sezone ostalo je jako malo novca. Upravo iz tog razloga takmičenja ovih selekcija od oktobra su pod znakom pitanja i zavisiće od odluke opštine vezano za našu molbu za rebalans budžeta i dodatnih 450.000 dinara! Opština nam je do sada uvek izlazila u susret, pa se nadamo da će i ovoga puta biti tako i da ćemo do 7. septembra moći da prijavimo nesmetano takmičenja. Zato nastavljamo da treniramo jako i pripremamo se za nove izazove kao da će sve biti u redu“, dodaje Mandić.

Pored ženskog tima i seniori su krenuli sa pripremama.U tim se vraća nekoliko iskusnih igrača, što će, veruju u KK „Hajduk Veljko“ ove sezone biti dobar spoj mladosti i iskustva.

„Što se tiče mlađih kategorija selektirana je takmičarska ekipa juniora i kadeta, a od pionira i mlađih pionira se očekuje da im takmičenje posluži za njihov budući razvoj i pripremu za ono što ih čeka u našem sistemu igre i u tim selekcijama su nam ambicije takođe najviše. Što se tiče ženskih selekcija, mlađe pionirke prate svoje drugare iz muške selekcije, dok će pionirke imati jako težak zadatak da odbrane titule šampiona istočne i južne Srbije i ponovo se plasiraju na finalni turnir prvenstva Srbije. Sve u svemu očekuje nas puno rada, ali to je ono po čemu smo već godinama prepoznatljivi. Nadamo se da smo time i,naravno, rezultatima u prethodnim godinama zaslužili da se i dalje nesmetano takmičimo“, kaže Dušan Mandić, trener KK „Hajduk Veljko“.