Naslovna Kultura Gradski hor „Mokranjac“ 27. decembra poklanja koncert na otvorenom

Gradski hor „Mokranjac“ 27. decembra poklanja koncert na otvorenom

588
0

U okviru programa pod nazivom „Novogodišnja čestitka“ koji zajednički priređuju Gradski horski ansambl „Mokranjac“ i Turistička organizacija opštine Negotin, u ponedeljak 27. decembra biće priređen svečani novogodišnji horski program.

Foto: Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ Zaječar

Gradski hor „Mokranjac“ pod upravom Ružice Rajković u godini na izmaku zabeležio je nastupe na 55. „Mokranjčevim danima“ i nedavno na obeležavanju Svetskog dana horskog pevanja u Zaječaru, vredno je radio cele jeseni a sada odlučio da u susret praznicima izvede nesvakidašnji koncert na otvorenom uz popularne novogodišnje i božićne pesme.

„Na ovaj način želimo da se zahvalimo svima koji su nam bili podrška u radu, ali pre svega da u ovom vremenu, a u susret praznicima, obradujemo sve svoje sugrađane. Zato smo i pripremili popularni program koji ćemo izvesti i uz instrumentalnu pratnju. Raznolik je repertoar, pevamo recimo božićnu „Silent night“, tradicionalnu novogodišnju “Wassailing song“, „Amazing grace“ i da ne otkrivam ceo program. Jako se radujemo predstojećem koncertu, važna je ta dobra energija koja drži naš ansambl i naša želja da i vama ulepšamo veče“, kaže Ružica Rajković, umetnički rukovodilac i dirigent Gradskog hora „Mokranjac“.

Program se organizuje u muzičkom paviljonu u centralnom gradskom parku i počinje od 19 sati.