Naslovna Hronika Goreo pomoćni stambeni objekat na Radujevačkom putu i oranice širom Negotinske krajine

Goreo pomoćni stambeni objekat na Radujevačkom putu i oranice širom Negotinske krajine

1866
0

Negotinski vatrogasci poslednjih dana gotovo da nemaju ni trenutak slobodnog vremena. Od jutros su intervenisali na četiri različite lokacije.

Na Radujevačkom putu u blizini gradske deponije zapalio se pomoćni stambeni objekat. U požaru čiji će uzrok tek biti otkriven izgorelo je 40 kvadrata prostora, ali su četiri pripadnika Vatrogasno spasilačkog odeljenja Negotin sa dva vozila uspeli da spasu 80 kvadratnih metara ostalog stambenog prostora.

Negotinski vatrogasci gasili su danas i požare na otvorenom prostoru na atarima Čubre, Vidrovca, kao i u negotinskoj niziji u blizini fazanerije. U sva tri slučaja reč je o paljenju biljnih ostataka i niskog rastinja na obradivim površinama.

I subota je bila radna za pripadnike Vatrogasno spasilačkog odeljenja Negotin. Gašeni su požari na otvorenom prostoru na Badnjevu, ali i u Mihajlovcu, Mokranju i selu Rečka.

U petak su vatrogasci intervenisali na šest lokacija i to u Negotinu, Tamniču, Braćevcu, Čubri, Kovilovu i Kobišnici. I ovde su gorele obradive površine i livade sa suvom travom, površine i do 30 hektara.

I pored brojnih apela, loša praksa paljenja biljnih ostataka na njivama je nastavljena sa prvim lepim danima širom opštine Negotin. Nadležni upozoravaju da paljenje strništa predstavlja veliki rizik po život i zdravlje građana i imovinu, da nanosi velike štete poljoprivredi i životnoj sredini, ali i da je zakonom zabranjeno.