Naslovna Hronika Goreo krov mlina nekadašnje „Poljotehne“: Vatra pretila silosu

Goreo krov mlina nekadašnje „Poljotehne“: Vatra pretila silosu [Foto]

826
0

Zahvaljujući brzoj reakciji pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice Negotin sprečen je požar širih razmera koji je na krovu mlina nekadašnje „Poljotehne“ počeo u ranim jutarnjim satima.

Krov zgrade nekadašnjeg Žitomlina Negotin, koji je do stečaja, pre nepune decenije poslovao u okviru Društvenog preduzeća „Poljotehna“ zapalio se jutros oko šest časova.

S obzirom na dotrajalost samog objekta vatra se munjenitom brzinom raširila po krovu, koja je, uprkos skoro dvoipočasovnoj borbi negotinskih vatrogasaca sa vatrenom stihijom, uspela da uništi tek jedan manji deo krovne konstrukcije.

Vatra je pretila da se proširi i na obližnji silos, u kojem se skladišti pšenica, ali je munjevitom akcijom negotinskih vatrogasaca, koji su požar gasili sa jednim vozilom, lokalizovana oko 8 časova i 20 minuta.

Pretpostavlja se da je vatra krenula sa tavana i da je u pitanju namerna paljevina, ali će se, ipak sve okolnosti koje su do ovoga dovele znati tek kada se istraga završi.

Izvesno je da su za ovu paljevinu osumnjičena dvojica maloletnih izgrednika, od ranije poznata policiji po raznim delima, a uglavnom po remećenju javnog reda i mira.

Sasvim je verovatno da im je tavan nekadašnjeg mlina, na kojem stoje iskorišćene palete i drugi odbačeni materijali, bio mesto okupljanja.

Istraga će pokazati i kolika je materijalna šteta pričinjena na ovom objektu.