Naslovna Društvo Gordana Popović dobitnica nagrade “Ličnost životnog stila”

Gordana Popović dobitnica nagrade “Ličnost životnog stila”

726
0

U organizaciji Agencije “Fabrika” nedavno su u Narodnom pozorištu u Beogradu proglašeni laureati ovogodišnje manifestacije Fabrika dobre energije – Ličnosti životnog stila na kojoj je dr Gordana Popović dobila nagradu „Ličnost životnog stila“.

Dr Gordana Popović, veliki humanista, počasni građanin Negotina i Knjaževca, izaslanik Austrije u Briselu, koja u Direktoratu za nauku Evropske komisije u Briselum rukovodi budžetom od 13,5 milijardi evra za naučne projekte, proglašena je za Ličnost životnog stila za 2018. godinu.

Renomirani žiri u kojem su, između ostalih Nebojša Bradić, Tanja Peternek Aleksić, Igor Marojević, dr Kori Udovički, porodica Đoković i drugi, a kojim predsedava profesor Neda Todorović za Mladu ličnost životnog stila proglasili su košarkaša Bogdana Bogdanovića, za Ženu životnog stila Branku Veselinović, za Muškarca životnog stila Milana Vlajčića, a nagrade su uručene i Lenki Udovički i Radetu Šerbedžiji za Par životnog stila, odbojkaškoj reprezentaciji Srbije za Tim životnog stila i „LP duu“ za kreativnost i umetničku inovaciju.

Kako navode organizatori, nagrada je namenjena ličnostima “koje se izdvajaju svojim autentičnim i pozitivnim stavom prema životu i radu i koje kao takve treba da budu uzor mladima i opštoj javnosti”, jer promovišu prave vrednosti kao što su talenat, autentičnost, preduzimljivost, hrabrost, uspeh i istrajnost, velikodušnost, inovativnost.