Naslovna Društvo Godišnjica Crvenog krsta i Svetski dan dobrovoljnih davalaca: Nagrađeno 38 humanih Negotinaca

Godišnjica Crvenog krsta i Svetski dan dobrovoljnih davalaca: Nagrađeno 38 humanih Negotinaca

566
0

Povodom 146. godišnjice rada i postojanja Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Negotin i 14. juna Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi u velikoj sali Skupštine opštine uručena su priznanja dobrovoljnim davaocima, ali i zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Momir Nikolić je krv dao 143 puta

Crveni krst Negotin uručio je tradicionalna priznanja višestrukim davaocima krvi iz naše opštine koji su ne štedeći se značajno svih ovih godina osim što su se odazivali akcijama ove humane organizacije, ujedno i popularisali značaj dobrovoljnog davalaštva. Nagrađeno je 38 dobrovoljnih davaoca.

“Davanje krvi je čin solidarnosti. Pridruži se i ti u spasavanju života – ovaj slogan je oličenje onoga što ste vi, humani, solidarni i nesebični spasioci života, oni koji su uvek tu za one kojima teba krv, za one kojima ta krv znači život”, rekla je Gordana Dimović, predsednik Crvenog krsta Negotin.

Miroslav Popović je krv dao 100 puta

Na svečanosti koja je organizovana u čast 146. godišnjice postojanja i rada Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Negotin zlatna plaketa Crvenog krsta uručena je Momiru Nikoliću koji je krv dao 143 puta i Miroslavu Popoviću za 100. davanje.

Nebojša Radosavljević je krv dao 75 puta

Platinastu plaketu za 75 davanja primili su: Blagoje Simić, Nebojša Radosavljević i Dragan Stojanović, a bronzanu plaketu za 50 davanja krvi: Saša Mikulović, Miroslav Ničić, Tode Ristov, Ivica Sejmjanović i Dejan Paunović.

Dejan Paunović je krv dao 50 puta

Srebrnu plaketu za 35 davanja krvi primili su: Dragan Veljković, Dejan Alavuk, Dejan Mihalović, Nenad Todorović,  Igor Žuržević, Zoran Bogdanović, Nenad Dejanović, Dejan Đorđević, Miloš Mišić i Davor Rajić.

Dragan Veljković je krv dao 35 puta

Crveni krst Negotin uručio je zahvalnice za 20 davanja: Slaviši Krecojeviću, Srđanu Bajoviću, Jadranku Iliću, Dejanu Đorđeviću, Draganu Todoroviću, Branislavu Pejkiću, Damiru Nikoliću, Mlađanu Lazareviću, Nemanji Stankoviću,  Zoranu Đukiću, Predragu Ivaniševiću,  Neši Daniloviću, Bojanu Bradari, Vladimiru Timotijeviću, Ivanu Josiću, Zoranu Stojkoviću, Draganu Čogiću i Marku Stojkoviću.

“Vi ste ti koji nesebično, dobrovoljno i anonimno dajete deo sebe da spasite nečiji život i humani ljudi dobre volje koji animiraju svoju okolinu na humana dela i dobrovoljno davalaštvo”,  rekla je Ljubica Marinković, sekretar negotinskog Crvenog krsta.

Crveni krst Negotin je za značajne  rezultate u ostvarivanju zadataka i ciljeva ove organizacije uručio i 29 zahvalnica pojedincima i kolektivima, 14 srebrna znaka Crvenog krsta Srbije i dva zlatna.

„Zahvaljujem vam na humanom činu kojim ste do sada spasili mnogo života. Akcija dobrovoljnog davalaštva koja traje godinama daje velike rezultate zbog vaše humanosti i siguran sam da naš grad nije zanemarljiv što se broja davalaca tiče. Imamo dobar odziv i nadam se da će i mlađe generacije poći putem starijih, naših sugrađana koji imaju više od stotinu davanja, što je za svaku pohvalu“, rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i Miroslav Кnežević, pomoćnik predsednika, dr Mira Mirić, potpredsednica CК Negotin, predstavnici Službe transfuziologije Zdravstvenog centra Negotin, ali i predstavnici negotinskih obrazovnih institucija i ustanova.