Naslovna Društvo GIS aplikacija za osobe sa invaliditetom predstavljena na međunarodnoj konferenciji

GIS aplikacija za osobe sa invaliditetom predstavljena na međunarodnoj konferenciji

209
0

U Banjaluci je 23. i 24. septembra održan 14. Međunarodni stručni skup ITeO, u organizaciji Panevropskog Univerziteta Apeiron.

 

Prvi uvodni referat na konferenciji je bio  pod nazivom: „Primena geografskih informacionih sistema u analizi i mapiranju problema osoba sa invaliditetom u saobraćaju na teritoriji grada Bora“, autora Igora Velića, Pavla Gladovića, Vojislava Jovića i Ivice Milojevića.

Na konferenciji je predstavljena i prva GIS aplikacija za osobe sa invaliditetom u regionu „Pristupačnost Bor“.

Ova aplikacija predstavljena je prethodno u Domu Narodne skupštine Republike Srbije, na međunarodnoj konferenciji „Bezbednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“, na šestom CIVINET forumu mreže jugoistočne Evrope za održivu urbanu mobilnost, kao i na konferenciji „Open Government Partnership-OGP“.

Aplikacija je nagrađena Plaketom za  inovativan start up poduhvat u 2021. godini, koju dodeljuje Društvo za informatiku Srbije.

Pokrovitelji konferencije su: Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.