Naslovna Društvo Gimnazijalac Stefan Konjaković prvi na republičkom takmičenju iz nemačkog jezika

Gimnazijalac Stefan Konjaković prvi na republičkom takmičenju iz nemačkog jezika

716
0

Na republičkom takmičenju iz nemačkog jezika Stefan Konjaković, učenik četvrtog razreda Negotinske gimnazije osvojio je prvo mesto.

Stefan Konjaković sa mentorom, profesorkom Elizabetom Dajić Grimplinović, foto: Negotinska gimnazija

Stefan Konjaković pokazao je na završnom nivou takmičenja zavidno znanje osvojivši tako prvo mesto u ukupnom plasmanu. Njegov mentor je profesor nemačkog jezika Elizabeta Dajić Grimplinović.

Visok plasman ostvarile su i maturantkinje Katarina Milenkovski i Tijana Porkarinović, takođe učenice Negotinske gimnazije.

Odlične rezultate zabeležio je i Dejan Milosavljević, maturant Negotinske gimnazije, koji je pod mentorskim vođstvom profesorke Katarine Petković učestvovao na republičkom takmičenju iz engleskog jezika.

Inače, ovogodišnje republičko takmičenje iz stranih jezika, u organizaciji Društva za strane jezike i književnosti Srbije, okupilo je više stotina maturanata koji su se kvalifikovali za učešće na završnom nivou. Zato je deo takmičenja, za ruski, nemački, francuski, italijanski i španski jezik održan u Valjevskoj gimnaziji, a za engleski jezik u Šestoj beogradskoj gimnaziji.