Naslovna Sport Fudbalerima “Sloge“ uručen šampionski pehar

Fudbalerima “Sloge“ uručen šampionski pehar

423
0

FK „Sloga“  pobednik je Okružne lige Bor sa 23 pobede, jednim nerešenim ishodom i četiri poraza, ali i upečatljivom gol razlikom od 113 datih i 27 primljenih golova.

U Kobišnici je minule subote organizovano fudbalsko slavlje. FK „Sloga“ slavila je šampionsku titulu i ulazak u viši rang u kojem su poslednji put bili sezone 2017/2018.

Revijalnom utakmicom protiv reprezentacije Okružne lige, koju je za ovu namenu selektirao Dragan Pavlović Džaja, trener BSK iz Bukovča, „Sloga“ se oprostila od ovog ranga, uz obećanje da će dati sve od sebe u Zoni Istok. Igračima i upravi uručen je i željno očekivan pehar.

 „Presrećan sam i preponosan ovim igračima. Mi smo na početku sezone sebi postavili na prvoj prozivci cilj, dogovorili smo se da nam je cilj osvajanje prvog mesta i ulazak u Zonu Istok. Svako se držao dogovora, svako je odradio svoj deo posla, nije bilo lako biti od prvog do zadnjeg kola prvi, ali smo konačno u tome uspeli. Ovi su momci zaslužili mnogo više nego što su dobili. Nastavljamo sa radom. Biće jedne pauze za igrače, ali za upravu nema pauze, mi moramo da radimo na infrastrukturi, na pojačavanju ekipe, na svim pripremama kako bismo u Zoni predstavljali našu opštinu u najboljem smislu“, kaže Nenad Đorđević Švaba, predsednik FK „Sloge“.

Darko Jeremić, fudbaler „Sloge“ najbolji je strelac Okružne lige sa 31 postignutim golom. Na drugom mestu je Dejan Adamović iz Šarbanovca sa 26, a na trećem Bojan Trifunovski iz Urovice i Borivoje Lazarević iz Rudne Glave. Pehar je i ime svog sina, koji je u martu otišao u inostranstvo, primio Slobodan Jeremić.

„Dati 113 gola, primiti 27 na 28 utakmica to je jedan veliki uspeh za klub koji radi u našem, timočkom regionu, a kamoli za Negotin. Za dalje moramo da se pojačamo sa četiri, pet igrača na pozicijama koje nam trebaju, već imamo neke razgovore. Gledaćemo da dovedemo momke koji će voleti da igraju za tim da ne bi doživeli sudbinu nekih klubova koji su otišli u viši rang i vratili se, mada smo mi igrali nekada u timočko-niškoj zoni, ali smo rešeni da napravimo nešto da to bude kako treba“, kaže trener „Sloge“ Milutin Trujkić.

Na listi najboljih strelaca su još dvojica igrača „Sloge“, Nikola Vojinović i Spasoje Maliković, koji su postigli po 20 golova u sezoni, kao i Saša Ivanov iz Šarbanovca.

„Nije bilo lako, ali uspeli smo. Imali smo cilj i već na polusezoni se videlo da ćemo biti prvaci, tako da smo u prolećnom delu nastavili. Imali smo i mali pad forme u par utakmica, ali smo se vratili na kolosek i stigli do krajnjeg cilja zacrtanog na početku sezone. Naša ekipa ima igrače iz sela sa strane, iz Negotina, ja sam iz Bukovča, svi se znamo, zajedno smo trenirali u mlađim kategorijama i svi smo jedno“, kaže kapiten „Sloge“ Nikola Vojinović.

Pred upravom „Sloge“ je važan zadatak da formiraju stabilnu ekipu koja će se u Zoni Istok uspešno nositi sa timovima koji već godinama važe za jake i kvalitetne.

„Već imamo pregovore sa nekim od igrača, i definitivno ćemo pojačati tim sa četiri- pet igrača, ali ćemo i ispoštovati i naše momke koji su dali sve od sebe i obezbedili nam titulu. Što se infrastrukture tiče, dosta toga je urađeno i spremni smo za prijem terena. Komisija bi trebalo da dođe od 1. do 7. jula“, dodaje Đorđević.

Tek da se zna, „Sloga“ je savladala i reprezentaciju Okružne lige sa 3:1. U listu strelaca dvaput se upisao Spasoje Maliković u 33. i 62. minutu, a Vladimir Đorđević jednom u 81. Nisu se dali ni predstavnici ostalih klubova Lige od koje se „Sloga“ oprostila ovom utakmicom. Gol za tu ekipu postigao je Bojan Trajilović, fudbaler „Ključa“ iz Podvrške.