Naslovna Sport Fudbaleri “Hajduk Veljka” prvaci Pionirske lige Borskog i Zaječarskog okruga

Fudbaleri “Hajduk Veljka” prvaci Pionirske lige Borskog i Zaječarskog okruga

879
0

Pionirska selekcija Fudbalskog kluba “Hajduk Veljko” pobednik je Pionirske lige Borskog i Zaječarskog okruga.

Pionirska selekcija FK „Hajduk Veljko“; Foto: Aleksandra Oprijanović

Mladi fudbaleri selekcije 2006/2007. briljirala je ove sezone osvojivši Pionirsku ligu oba okruga bez ijednog poraza.  U finalnoj utakmici u Boru, negotinski mladi fudbaleri savladali su domaćina, FK Bor sa čak 8:0.

Pobednički tim, formiran prošle godine od igrača FK “Hajduk Veljko” i OFK “Boban”, zabeležio je 10 pobeda i samo dva nerešena ishoda u konkurenciji sedam klubova Borskog i Zaječarskog okruga.

Uz mlade fudbalere koji su uspešno izneli na svojim plećima ovu sezonu, zasluga za pobedu u Ligi, jednako pripada i trenerima oba ova negotinska kluba koji su ove dečake vredno trenirali svih ovih godina. Uz Pionirsku ligu, veliki broj ovih momaka paralelno je ove sezone igrao i za kadete koji se takmiče u Drugoj kadetskoj ligi Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije.

“U narednim sezonama od ovih momaka očekujem napredak u njihovom fudbalskom razvoju i istrajnost da nastave da se bave sportom i budu zdravi i dobri ljudi pre svega. U sportskom smislu, nekoliko igrača trebalo bi za tri – četiri godine da postanu članovi seniorske selekcije FK “Hajduk Veljko”, čime bismo ispunili jedan od glavnih ciljeva kluba. Na tom putu postoji jedna prepreka koja je karakteristična za male sredine, a to je činjenica da nam svake godine iz Negotina deca odlaze na školovanje, u poslednje vreme sve češće posle završene osnovne škole, a pojedini talentovani fudbaleri i u  druge veće klubove. Ali, borićemo se za uspeh u svim okolnostima”, kaže trener Marko Milosavljević.