Naslovna Sport Fudbal i srpski jezik – velike ljubavi Stefana Tadića

Fudbal i srpski jezik – velike ljubavi Stefana Tadića

730
0

Jedanaestogodišnji Negotinac Stefan Tadić, fudbalski zanat „peče“ u Zvezdinim petlićima.

foto: porodična arhiva

 Stefan Tadić, jedanaestogodišnjak koji polako i sigurno gradi svoju fudbalsku karijeru u petlićima FK “Hajduk Veljko“, istim žarom ređa i petice u školskom dnevniku.

„Ove godine sam učestvovao na takmičenju iz srspkog jezika i zauzeo sam drugo mesto. To je najviši nivo takmičenja za nas petake. Veoma sam srećan. Zavoleo sam srpski jezik još kod moje učiteljice Jasmine Aćimović, a sada sa mnom radi nastavnica Biljana Andonov“.

Tako počinje priču za NG portal ovaj vredni i talentovani dečak, učenik Osnovne škole “Branko Radičević“.

„Fudbal je moja velika ljubav. Moj deda, tata Vladan, brat Lazar, svi su zaljubljeni u ovaj sport. Lazar trenutno brani za FK “Timok“ iz Zaječara“.

foto: porodična arhiva

Fudbal je Stefan počeo da igra sa pet godina u OFK “Boban“. Trenutno igra u  petlićima Fudbalskog kluba “Hajduk Veljko“ i kapiten je svojoj ekipi. Loptu podjednako dobro šutira  levom i desnom nogom i ima orgomnu podršku trenera.

„Veliku podršku mi pruža trener Milivoje Šonić. Stekao sam samopouzdanje, sigurnost. I kada pogrešimo on nam bez ljutnje objasni gde grešimo i kako da budemo bolji. On veruje u mene i u sve nas. Volim da igram na centru. Sa ponosom nosim broj 10 na dresu.Volim da dajem golove ali i da ih nameštam“, kaže Stefan.

foto: porodična arhiva

Za njim su već dve selekcije u Nišu i Zaječaru, a otvoren poziv za utakmice stigao je iz tabora Crvene Zvezde.

„Za sada je Stefan igrao šest prijateljskih utakmica za Zvedine petliće“, kažu njegovi roditelji koji su velika podrška sinovima pred kojima je, čini se, uspešna sportska karijera.

„Poziv jeste otvoren, ali sve to košta, nema stipendija. Ugovor može da potpiše tek kada upiše srednju školu.“

Da li je bilo treme kada si prvi put obukao Zvezdin dres, pitali smo Stefana.

„ Ne, bio sam ponosan, nisam imao ni tremu kada sam izašao na teren. Samo sam radio ono što najbolje znam. Igrao sam fudbal. Žao mi je što se igra po par minuta. Ima mnogo dečaka iz cele Srbije.”

Stefanova upornost, rad i disciplina mogu da ispune njegov veliki san – da igra u Crvenoj zvezdi a možda i van zemlje.