Naslovna Društvo Formiranje novog smera u Negotinskoj gimnaziji pod znakom pitanja

Formiranje novog smera u Negotinskoj gimnaziji pod znakom pitanja

329
0

Učenici sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, naziv je novog smera u gimnazijama koji čeka zeleno svetlo Ministarstva za formiranje u gradovima gde je broj đaka ispod minimalne kvote.

 

U Srbiji je ove godine 60 gimnazija konkurisalo elaboratima za otvaranje novog smera koji bi za dalje obrazovanje pripremao IT stručnjake.

Mesta je, nakon prvog upisnog kruga, ostalo u 39 gimnazija, a njih 20 ima manje od 10 učenika među kojima su u našem okruženju gimnazije u Boru, Knjaževcu i Sokobanji.

„Negotinska gimnazija ima 11 učenika. Mi smo na vezi sa Ministarstvom prosvete i očekujemo rešenje da li će biti odobreno formiranje odeljenje s obzirom da smo ispod kvote upisa. Nismo usamljeni slučaj u Srbiji. Očekujemo razrešenje i raspoređivanje ovih đaka“, kaže za naš portal Dragana Nisić, direktor Negotinske gimnazije.

Iz Ministarstva prosvete je juče medijima stigla informacija da učenici koji nisu raspoređeni „ne treba da brinu, jer će biti raspoređeni prema drugoj želji sa svoje liste“.

„ Ukupno 42 računarska odeljenja gimnazija biće sigurno formirana“, najavio je za  medije Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra prosvete.