Naslovna Društvo Formirana lista poslodavaca za program “Moja prva plata”: Na spisku i negotinske...

Formirana lista poslodavaca za program “Moja prva plata”: Na spisku i negotinske firme

3453
0

Nacionalna služba za zapošljavanje formirala je listu odobrenih poslodavaca iz privatnog sektora za realizaciju programa “Moja prva plata”. Među poslodavcima i negotinske firme.

Foto: Dragan Veljković

Dvadesetak negotinskih poslodavaca iz privatnog sektora našlo se na konačnoj Listi odobrenih poslodavaca iz privatnog sektora za realizaciju programa “Moja prva plata”, koja je nedavno objavljena na istoimenom portalu.

Sa poslodavcima iz privatnog sektora, čiju listu možete podledati na linku OVDE povezalo se ukupno 7.352 kandidata iz cele Srbije, od kojih više od 130 i iz opštine Negotin.

“Potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i kandidata je planirano je do 14. decembra. Poslodavcima preporučujemo da stupe u kontakt sa kandidatom i preciziraju datum početka programa, a koji mora biti u periodu od 30. novembra do 14. decembra. Za potrebe realizacije programa svim kandidatima je obezbeđen namenski tekući račun kod banke Poštanska štedionica ad, bez troškova održavanja računa, na koje će se isključivo vršiti uplata novčane naknade”, navode u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Za poslodavce iz javnog sektora informacija o načinu i vremenu povezivanja sa kandidatima će biti naknadno objavljena.

Inače, u opštini Negotin su 21 poslodavac iz privatnog i tri iz javnog sektora oglasili ukupno 88 radnih pozicija na koje su se prijavile 142 osobe, najviše njih 53 na 49 mesta u “Eliksiru” Prahovo.