Naslovna Društvo Fondacija Tijana Jurić: Besplatna edukativna igrica “Bezbedni na internetu“

Fondacija Tijana Jurić: Besplatna edukativna igrica “Bezbedni na internetu“

712
0

Fondacija Tijana Jurić, u saradnji sa Telenor fondacijom, objavila je na svom sajtu www.tijana.rs besplatnu edukativnu igricu „Bezbedni na internetu“, namenjenu učenicima osnovnih škola.

Ilustracija, pexels.com

Igra „Bezbedni na internetu“ rezultat je projekta „Bezbednost i odgovornost“, koji Fondacija Tijana Jurić realizuje uz podršku Telenor fondacije.

Cilj projekta je da decu i mlade informiše o opasnostima koje vrebaju na internetu, ali i savetuje o načinima na koje se od njih mogu zaštititi.

„Fondacija se svakodnevno zalaže za bezbedniji život dece u realnom i virtuelnom svetu. Zahvaljujući prijateljima iz Telenor fondacije uradili smo nešto što želimo već dugi niz godina, a to je da na način prijemčiv deci ukažemo na opasnosti koje vrebaju sa interneta“, rekao je Igor Jurić.

Igra „Bezbedni na internetu“; printscreen

Projekat “Bezbednost i odgovornost”, osim pomenute edukativne igrice, omogućio je i održavanje edukativnih radionica “Tijana klik” u školama širom Srbije, kojima se deca i mladi podstiču da koriste internet na ispravan i bezbedan način, kao i tribine za roditelje i nastavnike “Ukradena bezbednost”, na temu bezbednosnih rizika koji deci i mladima prete na internetu, uz savete kako ih preduprediti.

„Bezbedno korišćenje interneta postaje sve važnije, naročito u poslednjih par meseci, kad se veliki deo svakodnevnih aktivnosti  delimično ili u potpunosti prebacio na onlajn način funkcionisanja. Kad su u pitanju deca, edukaciju u ovoj oblasti treba približiti na način koji će njima biti interesantan, a igrica svakako jeste jedan od njih.  Ovo je jedan od mnogobrojnih koraka da, zajedno sa Fondacijom ,,Tijana Jurić” napravimo sigurnije okruženje za decu”, kaže Milica Begenišić, menadžerka Telenor fondacija.