Naslovna Sport FK “Sloga”  u nastavku prvenstva domaćin subotom: Spremni za nove izazove

FK “Sloga”  u nastavku prvenstva domaćin subotom: Spremni za nove izazove

515
0

Prvu utakmicu u nastavku prvenstva Zone Istok Fudbalski klub “Sloga” iz Kobišnice igraće protiv ekipe “Knjaz” iz knjaževačkog Trgovišta. Od ove polusezone “Sloga” će kao domaćin igrati subotom popodne.

U kobišničku “Slogu” stigli su Stefan Filipović, Nikola Ranđelović i Kristijan Gavrić iz FK “Dunav” Prahovo, a još na početku priprema redove ovog kluba pojačao je i Uroš Đorđević iz “Hajduk Veljka”. Ovaj zonaš su napustila dvojica igrača, pa je  Ivan Milošević otišao u FK “Mladost” u Karbolovo, a  Aleksa Ibrić u BSK Bukovče.

“U prelaznom periodu klubu su se priključila četiri igrača, sve uz međusobni dogovor i saradnju sa FK “Dunavom” iz Prahova i ”Hajduk Veljkom” iz Negotina, kako bi se pojačali i pokušali da obezbedimo opstanak u Zoni Istok. Dva igrača su, takođe, uz dogovor i saradnju napustila dva igrača otišavši u  BSK Bukovče i “Mladost” Karbulovo kako bi se i njima pomoglo”, kaže Nenad Đorđević, predsednik FK “Sloga” iz Kobišnice.

U proteklom periodu “Sloga” je, ističu nadležni, brusila formu i formirala tim za prolećni deo sezone koji počinje 12. marta utakmicama 16. kola.

U prvom meču nastavka šampionata “Sloga” na svom terenu dočekuje “Knjaz” iz Trgovišta. Utakmica se igra u subotu 12. marta od 14 sati, a “Sloga” će od sada umesto nedeljom, igrati kao domaćin subotom popodne.

“FK “Sloga“ je pripremni deo maksimalno ozbiljno shvatila, igrači su se odazivali na treninzima a odigrali smo i šest prijateljskih utakmica i to sa kadetima “Hajduk Veljka”, fudbalerima Bora, “Dunava” iz Prahova, kladovskim “Brodoremontom”, borskom Slatinom i Urovicom. U tim prijateljskim utakmicama uvideli smo da smo mnogo ozbiljnija ekipa za razliku od prvog dela takmičenja”, ističe Đorđević.

Ambicije kobišničkog tima su jasne – opstanak u Zoni Istok u koju su ušli kao najbolji u Okružnoj ligi Bor. Ulog je, vele, veliki, ali su takva i očekivanja.

“Optimista sam da ćemo pružiti žestok otpor i da ćemo obezbediti opstanak u Zoni Istok, iz koje ispadaju zadnja dva tima na tabeli. Nama je cilj da prvenstvo završimo najmanje na 13. mestu i da zavisimo od opstanka negotinskog sprskoligaša “Hajduk Veljka” jer i ako ispadnu iz Srpske lige, onda iz Zone Istok ispadaju zadnja tri kluba. “Hajduk Veljku” želimo puno uspeha i ostanak u srpskoligaškom društvu, a “Dunavu” iz Prahova da izdrži i osvoji Zonu Istok i ponovo uđe u Srpsku ligu”, dodaje Nenad Đorđević.