Naslovna Sport FK Miloševo prvak Opštinske lige Negotin

FK Miloševo prvak Opštinske lige Negotin

1257
0

Fudbaleri Miloševa osvojili su titulu prvaka Opštinske lige Negotin i stekli pravo da se u narednoj sezoni takmiče u višem rangu.

FK Miloševo, pobednik Opštinske lige Negotin; Foto: Slaviša Gušanović

Sa pet pobeda, dve nerešene utakmice i svega jednim porazom, i to od jesenjeg prvaka FK Tamniča, fudbaleri Miloševa osvojili su titulu prvaka Opštinske lige Negotin.

U finalnoj utakmici ekipa Miloševa igrala je nerešeno protiv „Vrela“ iz Šarkamena, 1:1, što je i bilo dovoljno da sa 17 bodova osvoje ovogodišnju krunu.

Tim iz Miloševa, kluba koji je jedan od najstarijih na ovim prostorima, osnovan 1947. godine, nastojao je da u ovoj kratkoj sezoni, budući da ligu čini svega pet ekipa, da svoj maksimum, smenjujući u timu znanje i iskustvo, sa mladošću i željom za pobedom.

„Naši planovi su, svakako, da podmladimo ekipu i stvorimo stabilno jezgro za narednu sezonu u Okružnoj ligi koja ima ambiciozne i jake timove“, kaže Borivoje Anđelović, potpredsednik kluba.

Kapiten Dragan Matejević podiže pobednički pehar; Foto: Slaviša Gušanović

Pred Miloševom je vrelo leto koje će ekipa iskoristiti za rad na optimalnoj fizičkoj spremi, ali i za poboljšanje uslova na samom stadionu koji će ove jeseni dočekati prve utakmice višeg ranga.

„Kao klub smo i ove sezone imali značajnu podršku naših meštana, kako ovih u Miloševu, tako i onih širom Evrope. Obnovili smo opremu, ostvarili saradnju vrednu hvale i verujem da se na tome neće završiti. Odavno nismo u višem rangu pa nas je ova titula poprilično obradovala, a naše igrače je obradovao i pehar i spremnost uprave da im za sve napore organizuje i treće poluvremene za pamćenje“, dodaje Anđelović.

Vicešampionska titula pripala je ekipi OFK Tamniča koja je u poslednjem kolu sa 3:0 u gostima savladala Rečku. To im je donelo i pomak na drugo mesto sa 16 bodova, dok je FK „Vrelo“ iz Šarkamena, iako je u Miloševu podelilo bodove sa ovogodišnjim prvakom, morao da se zadovolji trećim mestom sa 15 bodova.