Naslovna Sport FK “Dunav” uspešno završio sezonu: Na odmoru do početka novog pripremnog perioda

FK “Dunav” uspešno završio sezonu: Na odmoru do početka novog pripremnog perioda

498
0

Srpska liga Istok završila je ovogodišnju sezonu. Tri tima u nižem rangu, kruševački “Trajal” u Prvoj ligi. “Dunavu” sedma pozicija.

Završena je još jedna turbulentna sezona u Srpskoj ligi Istok, koju je obeležio rekord kruševačkog “Trajala” od 30 pobeda u 30 utakmica sa skorom od 84 data i svega 16 primljenih golova. Kruševljani odlaze u Prvu ligu, a u Zonu Istok sele se  “Pčinja” iz Trgovišta, knjaževački “Timočanin” i Žitorađa.

Prahovski “Dunav” sezonu završio je na sedmom mestu sa 43 boda, koliko imaju i paraćinski SFS “Borac” i kladovski “Đerdap”.

U 30 utakmica “Dunav” je zabeležio po 13 pobeda i poraza, kao i četiri remija, sa 43 data i isto toliko primljenih golova.

U poslednjem susretu sada već minule sezone zabeležili su pobedu u gostima u oproštajnom meču u srpskoligaškim redovima tima iz Žitorađe, koji će svoju šansu potražiti u narednoj sezoni. Prahovljani su domaćina savladali sa 7:1.

“Iza nas je jedna dobra sezona. “Dunav” je uostalom predstavnik Regiona istočne Srbije svih ovih godina. Mislim da je i rezultat maksimalno pozitivan. Na kraju krajeva uspešno je igrati u takvom stepenu takmičenja sa ekipama koje imaju ozbiljnije mogućnosti od “Dunava”. Sve pohvale imam za organizaciju kluba i odnosu igrača prema klubu.  Zahvaljujući mom prethodniku, treneru i šefu stručnog štaba Stefanu Ranđeloviću, koji je ostavio dobro pripremljen tim, sa kojim sam nastavio da radim da bi bio visoko plasiran. Nadam se da će klub i u narednim sezonama nastaviti da radi dobro. Tim je sada na odmoru do početka novog pripremnog perioda za narednu sezonu“, rekao je za NG Portal trener Siniša Todorović.