Naslovna Društvo Fizičari prvi odmerili svoje snage na ovogodišnjem opštinskom takmičenju

Fizičari prvi odmerili svoje snage na ovogodišnjem opštinskom takmičenju

521
0

Domaćin ovogodišnjeg opštinskog takmičenja iz fizike bila je Osnovna škola „Pavle Ilić Veljko“ iz Prahova koja je ugostila 16 takmičara šestog, sedmog i osmog razreda naše opštine.

Takmičenje iz fizike je i ove godine okupilo najviše učenika iz šestog i sedmog razreda, dok je, sudeći po malom broju učenika u osmom razredu, ovo predmet koji zahteva mnogo rada i upornosti.

Zanimljivo je da su se za dalji plasman, od ukupno 16 takmičara, borila samo dva iz seoske škole, i to iz Štubika.

U kategoriji šestog razreda čak šestoro učenika je steklo uslov da bude pozvano za sledeći nivo takmičenja.

Prvo mesto dele  tri učenika: Marko Uruković i Mihajilo Milosavljević iz Osnovne škole „Branko Radičević“, kao i Marko Šujeranović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Drugo mesto, sa istim brojem poena, podelili su Jovan Jovanović iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“ i Ilija Karanović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ , dok je trećeplasirani  Filip Vatović iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“.

I sedmaci su pokazali dobro znanje iz fizike na ovogodišnjem opštinskom takmičenju, a najuspešniji je Aleksa Paunović iz Osnovne škole „Branko Radičević“ koji je zauzeo prvo mesto.

Iz iste škole dolazi i drugoplasirana Milica Jevremović, dok je  treće mesto osvojio Mihajlo Matović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Najviše poena na ovogodišnjem opštinskom  takmičenju iz fizike, 70, u svim uzrasnim kategorijama, osvojio je Uroš Stojanović, učenik osmog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“. Drugo mesto osvojila je Mia Stanković, takođe učenica Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

O učešću učenika  na okružnoj smotri fizičara, koja će biti održana 16. marta u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Negotinu, škole će dobiti naknadna obaveštenja.

Mlade fizičare su za takmičenje pripremali mentori: Vladica Petković, Nataša Paović Đorđević i Snežana Protić.

Čestitamo učenicima i mentorima!