Naslovna Kultura Događaji Firul orkestar i Etno grupa „Marinika“ priredili koncert u Turn Severinu

Firul orkestar i Etno grupa „Marinika“ priredili koncert u Turn Severinu

307
0

Dragoljub Firulović i Firul orkestar sa gostima, Etno grupom “Marinika” priredili su u subotu koncert u Turn Severinu.

Foto: Dragiša Radulović

U predivnoj zgradi Palate kulture “Teodor Kostesku” u Turn Severinu ove subote Dragoljub Firulović i Firul orkestar priredili su publici sentimentalno putovanje kroz najlepše pesme srpskog, vlaškog i rumunskog melosa u etno-džez maniru.

Dragoljub Firulović; Foto: Dragiša Radulović

Nesvakidašnji vokal Dragoljuba Firulovića, ili kako su rumunski kritičari istakli “dijamantski glas hajduka iz Negotina”,  savršeno se uklopio u pretpraznično raspoloženje Turn Severina, koji već danima, u susret božićnim praznicima publici poklanja niz koncerata na brojnim lokacijama širom ovog grada, bogate istorijske prošlosti i upravnog sedišta okruga Mehedinci.

Foto: Dragiša Radulović

Dragoljub Firulović i Firul orkestar koga čine: Bojan Čukić, džez pijanista i kompozitor, Boban Tošić (harmonika), Goran Stanković (gitara), Dejan Matić (bas gitara), Zlatko Đorđević (bubnjevi), ali i njihovi gosti, Etno grupa “Marinika” pod upravom Danijele Stojkić Marković, publici su darivali, po mišljenju i publike i kritike, sjajan koncert, a svaka od numera pozdravljena je frenetičnim aplauzima.

Dragoljub Firulović je koncert završio interpretacijom popularne kompozicije Zajdi, zajdi i vlaškom romansom Činje jubešće ši lasa – Ko ljubi ostavi, zbog kojih je, priznao je to publici, i počeo da se bavi muzikom.

Etno grupa “Marinika”; Foto: Dragiša Radulović

Publika je toplo pozdravila nastup i negotinskih “Marinika” koje su prošlog decembra proslavile deceniju postojanja.

Etno grupa “Marinika” pod upravom Danijele Stojkić Marković opredelila se za srpske i vlaške pesme a kapela i u instrumentalnoj pratnji, poput Dunerje, Če vinj aša turburje, Rasti, rasti, Gergina, Iuane, Iuane, More izgrejala mesečina…