Naslovna Kultura Događaji Firul orkestar i Etno grupa „Marinika“ priredili koncert u Turn Severinu

Firul orkestar i Etno grupa „Marinika“ priredili koncert u Turn Severinu

292
0

Dragoljub Firulović i Firul orkestar sa gostima, Etno grupom “Marinika” priredili su u subotu koncert u Turn Severinu.

Foto: Dragiša Radulović

U predivnoj zgradi Palate kulture “Teodor Kostesku” u Turn Severinu ove subote Dragoljub Firulović i Firul orkestar priredili su publici sentimentalno putovanje kroz najlepše pesme srpskog, vlaškog i rumunskog melosa u etno-džez maniru.

Dragoljub Firulović; Foto: Dragiša Radulović

Nesvakidašnji vokal Dragoljuba Firulovića, ili kako su rumunski kritičari istakli “dijamantski glas hajduka iz Negotina”,  savršeno se uklopio u pretpraznično raspoloženje Turn Severina, koji već danima, u susret božićnim praznicima publici poklanja niz koncerata na brojnim lokacijama širom ovog grada, bogate istorijske prošlosti i upravnog sedišta okruga Mehedinci.

Foto: Dragiša Radulović

Dragoljub Firulović i Firul orkestar koga čine: Bojan Čukić, džez pijanista i kompozitor, Boban Tošić (harmonika), Goran Stanković (gitara), Dejan Matić (bas gitara), Zlatko Đorđević (bubnjevi), ali i njihovi gosti, Etno grupa “Marinika” pod upravom Danijele Stojkić Marković, publici su darivali, po mišljenju i publike i kritike, sjajan koncert, a svaka od numera pozdravljena je frenetičnim aplauzima.

Dragoljub Firulović je koncert završio interpretacijom popularne kompozicije Zajdi, zajdi i vlaškom romansom Činje jubešće ši lasa – Ko ljubi ostavi, zbog kojih je, priznao je to publici, i počeo da se bavi muzikom.

Etno grupa „Marinika“; Foto: Dragiša Radulović

Publika je toplo pozdravila nastup i negotinskih “Marinika” koje su prošlog decembra proslavile deceniju postojanja.

Etno grupa “Marinika” pod upravom Danijele Stojkić Marković opredelila se za srpske i vlaške pesme a kapela i u instrumentalnoj pratnji, poput Dunerje, Če vinj aša turburje, Rasti, rasti, Gergina, Iuane, Iuane, More izgrejala mesečina…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.