Naslovna Ekonomija Finasijska podrška hotelima u istočnoj Srbiji: Sredstva i negotinskom Hotelu “Beograd”

Finasijska podrška hotelima u istočnoj Srbiji: Sredstva i negotinskom Hotelu “Beograd”

709
0

Bespovratna sredstva za podršku radu hotelske industrije Srbije zbog poteškoća u poslovanju  izazvanih virusom korona ostvarila su 294 kategorisovana hotela, među kojima i oni u Borskom i Zaječarskom okrugu.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija dodeljuje po 350 evra po individualnom  ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan kada je državna pomoć uplaćena.

Pravo na pomoć ostvarila su 294 kategorisana hotela koji se nalaze u privatnom vlasništvu u 76 jedinica lokalne samouprave u Srbiji. U Negotinu je to Hotel “Beograd” sa depadansom, u Kladovu hoteli “Đerdap” i “Aquastar Danube”, u Boru “Albo”, u Majdanpeku “Golden Inn”, a u Donjem Milanovcu “Lepenski vir”.

Pravo na korišćenje subvencija ostvarili su i hoteli u Zaječarskom okrugu: “Lux” u Salašu, “Srbija TIS” u Zaječaru, “Ramonda” i “Etno Balašević Rtanj” u Boljevcu, ali i “Mali predah sa depadansom” i “Timok” u Knjaževcu.

“Privredni subjekat gubi pravo na korišćenje subvencije ukoliko smanji broj zaposlenih za više od 10 odsto, u periodu od dana stupanja na snagu ovog programa zaključno sa istekom perioda od tri meseca nakon isplaćene pomoći, ne računajući zaposlene koji su sa privrednim subjektom zaključili ugovor o radu na određeno vreme zaključno sa istekom perioda od tri meseca nakon isplaćene pomoći”, navode u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.