Naslovna Sport Finale 3×3 Prvenstva Srbije: Srebro i bronza za Negotin

Finale 3×3 Prvenstva Srbije: Srebro i bronza za Negotin

332
0

Negotinske košarkašice, predvođene trenerom Dušanom Mandićem, još jednom su pokazale da im ravnih nema, osvojivši na ženskom 3×3 finalu Prvenstva Srbije, srebro i bronzu.

Vicešampionke Srbije, foto: ŽKK „Hajduk Veljko“

Evgenija Jović, Kristina Đurđić, Milica Micić i Jovana Živković osvojile su na današnjem ženskom 3×3 dinalu Prvenstva Srbije prvo mesto u grupi ispred “Radničkog” iz Obrenovca i ekipe “Učiteljica” iz Beograda.

Na putu do odličja devojke, negotinske košarkaške selekcije do 18 godina, savladale su “Partizan”, “Radnički” iz Obrenovca i ekipu “Učiteljice” iz Beograda.

“Sada kada su se utisci slegli i prošla euforija, hladne glave mogu da kažem da sam jako ponosan na svoje košarkašice! Konkretno jučerašnji dan u kome smo otišli da igramo i uživamo završio se uspešnije nego sto smo očekivali. Biti treći u Srbiji sa devojčicama do 12 godina i drugi sa devojčicama do 18 godina veoma raduje, ali još više i obavezuje”, kaže trener “Hajdučica” Dušan Mandić.

Ništa manje uspeha nisu imale ni najmlađe košarkašice iz selekcije do 12 godina, Lola Majstorović, Elena Stingić, Jelica Živković i Una Kojić, jer su posle poraza u polufinalu od Stare Pazove, uspele da izbore bronzu, pokazavši da su generacija na koju tek treba računati.

Uspešne su bile i devojke iz selekcije do 15 godina, Iva Kojić, Jelena Ćirković, Anđela Đorđević i Marija Parcelović, koje su stigle do polufinala, dokaz talenta i dobrog rada negotinskog košarkaškog kluba “Hajduk Veljko”.

“Sve te devojke su potencijal i pred njima je puno rada da bi u budućnosti svoj talenat koje nesporno imaju pretvorile u nešto više! Kada se ovome doda da su i naše košarkašice do 15 godina kao šampioni istoka i juga učestvovali na završnom prvenstvu i bile pete u Srbiji i da su naše seniorke igrale drugu žensku ligu i 1/4 kupa Srbije protiv “Radivoja Koraća” ne može, a da se ne konstatuje da smo u ovoj godini postavili određene standarde, da je košarka u našem gradu uz puno rada i odricanja napredovala, da se za našu decu i naš grad jednim delom zna upravo kroz košarku i zbog košarke. Nadam se da će to neko primetiti, dati im podstrek, pokazati im da su naša budućnost o kojoj se vodi računa, a ova deca će, ubeđen sam, nastaviti da rastu u nešto na šta će Negotin biti ponosan jednog dana”, ističe Dušan Mandić.