Naslovna Kultura Film „Toma“ u negotinskom bioskopu videlo hiljadu Krajinaca

Film „Toma“ u negotinskom bioskopu videlo hiljadu Krajinaca

547
0

Za četiri dana prikazivanja i osam projekcija aktuelni bioskopski hit “Toma“ videlo je u Negotinu 1.027 posetilaca.

„Toma“ je film uz koji se peva, smeje i plače. To su potvrdile i reakcije negotinske publike, među kojom jedan broj posetilaca gotovo da ne pamti kada je poslednji put bio u bioskopu.

Za njih je to što su projekcije dobile novu i kvalitetnu dimenziju zahvaljujući digitalnoj opremi bilo, kako kažu, baš prijatno iznenađenje. Radost zbog izuzetnog filmskog doživljaja, ali i suze koje su izmamile pojedine scene, to se čitalo sa lica Krajinaca po izlasku iz bioskopa.

“Zadovoljstvo nam je što smo bili u prilici da našoj cenjenoj publici, baš na ovom izuzetnom filmskom ostvarenju Dragana Bjelogrlića, omogućimo vrhunski doživljaj filma i prikažemo svu raskoš slike na velikom platnu i besprekornog tona koju pruža nova digitalna oprema negotinskog bioskopa”, kažu u Domu kulture “Stevan Mokranjac”.

Tako su posetioci bioskopa, kroz film koji je prožet obiljem muzike, zaista bili u mogućnosti da se lično upoznaju sa efektima nove bioskopske opreme, a Dom kulture je izborom ovog filma napravio i pravu javnu promociju rezultata višegodišnjeg rada i ulaganja na polju stvaranja potrebnih uslova za bioskop današnjice.

A „Toma“ će, svideo se nekom ili ne, ostati film o kojem se priča. Ono što je sigurno je, da su se neke nove generacije koje su u bioskop pohrlile da vide omiljene filmske glumce upoznale sa, za njih, novom muzikom i delom biografije jednog od kantautora i pevača koje je sebi obezbedio nezaborav još za života.