Naslovna Kultura Događaji Festival „Slobodna zona“ na turneji u Negotinu od 22. do 24.maja

Festival „Slobodna zona“ na turneji u Negotinu od 22. do 24.maja

226
0

U negotinskom bioskopu od danas do četvrtka 24.maja ljubitelji filmske umetnosti biće u prilici da pogledaju pet najboljih filmova sa 13. festivalskog programa. Filmski festival „Slobodna Zona“ na turneji je u više od 50 gradova i opština.

„Slobodna zona“ u Negotinu otvara se američkim dokumentarnim filmom „Čavela“ o Čaveli Vargas u čijim se pesmama strasti, bola i radosti mnogi prepoznaju. On je na programu negotinskog bioskopa u terminu od 18 sati.

U 20 časova počinje „Dan oslobođenja“, dokumentarni film, koprodukcija Letonije, Norveške i Slovenije, koji prati pripreme i sam koncert grupe Laibach 2015. godine u Pjongjangu u Severnoj Koreji.

U sredu, 23.maja od 18 sati u Bioskopu “Krajina” se prikazuje australijsko ostvarenje “Crveni pas: Pravi plavi”. Reč je o igranom filmu Kriva Stendersa o prijateljstvu dečaka i psa.

Termin od 20 časova rezervisan je za italijansko-francuski film “Ćambra” sniman u maloj romskoj zajednici u Kalabriji sa naturščićima na autentičnoj lokaciji.

Promocija festivala “Slobodna zona” u Negotinu završava se projekcijom dokumentarnog filma “500 godina”, u četvrtak 24.maja. Reč je o ostvarenju Pamele Jejts o pet vekova Gvatemale i borbe majanskog stanovništva protiv rasizma, zloupotrebe moći, nasilja i korupcije koja traje do današnjih dana.

Za sve filmove ulaz je slobodan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.