Naslovna Događaji Festival „Slobodna zona“ na turneji u Negotinu od 22. do 24.maja

Festival „Slobodna zona“ na turneji u Negotinu od 22. do 24.maja

259
0

U negotinskom bioskopu od danas do četvrtka 24.maja ljubitelji filmske umetnosti biće u prilici da pogledaju pet najboljih filmova sa 13. festivalskog programa. Filmski festival „Slobodna Zona“ na turneji je u više od 50 gradova i opština.

„Slobodna zona“ u Negotinu otvara se američkim dokumentarnim filmom „Čavela“ o Čaveli Vargas u čijim se pesmama strasti, bola i radosti mnogi prepoznaju. On je na programu negotinskog bioskopa u terminu od 18 sati.

U 20 časova počinje „Dan oslobođenja“, dokumentarni film, koprodukcija Letonije, Norveške i Slovenije, koji prati pripreme i sam koncert grupe Laibach 2015. godine u Pjongjangu u Severnoj Koreji.

U sredu, 23.maja od 18 sati u Bioskopu “Krajina” se prikazuje australijsko ostvarenje “Crveni pas: Pravi plavi”. Reč je o igranom filmu Kriva Stendersa o prijateljstvu dečaka i psa.

Termin od 20 časova rezervisan je za italijansko-francuski film “Ćambra” sniman u maloj romskoj zajednici u Kalabriji sa naturščićima na autentičnoj lokaciji.

Promocija festivala “Slobodna zona” u Negotinu završava se projekcijom dokumentarnog filma “500 godina”, u četvrtak 24.maja. Reč je o ostvarenju Pamele Jejts o pet vekova Gvatemale i borbe majanskog stanovništva protiv rasizma, zloupotrebe moći, nasilja i korupcije koja traje do današnjih dana.

Za sve filmove ulaz je slobodan.