Naslovna Društvo Evropski dan jezika: Učenje i zabava u Poljoprivrednoj školi „Rajko Bosnić“

Evropski dan jezika: Učenje i zabava u Poljoprivrednoj školi „Rajko Bosnić“

600
0

U organizaciji nastavnika engleskog jezika i računarstva i informatike u Poljoprivrednoj školi „Rajko Bosnić“ obeležen je Evropski dan jezika.

Učenici Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“  imali su prilike da se upoznaju sa jezicima i kulturama evropskih zemalja, kroz brojne video i tekstualne sadržaje.

Đaci su mogli da svoje znanje provere i aktivnim učestvovanjem u rešavanju kvizova: “Da li ste jezički detektiv“, „Кoji je ovo jezik“, „Gde se nalazim“. Kvizove je  povodom Evropskog dana jezika pripremio Evropski centar za moderne jezike Saveta Evrope.

„Posebnu pažnju učenika privukla je brošura „Najsmešnija i jedina višejezična knjiga šala“, što se i moglo očekivati, jer humor podstiče komunikaciju i povezuje ljude. Povodom Evropskog dana jezika, učenicima je prikazan video materijal koji razmatra pitanje učenja jezika primenom različitih aplikacija i drugih alata za učenje na daljinu. Da li su samo ljudi sposobni da nauče različite jezike i budu poliglote? Ne. Video materijal koji prikazuje robota koji govori i prevodi različite jezike pa čak i smišlja šale, privukao je veliku pažnju učenika“, ističu u negotinskoj Poljoprivrednoj školi.

Đacima je, na kraju časa, nastavnik engleskog jezika, Snežana Rakić uručila brošuru sa savetima za uspešno učenje jezika. Dvadesetak knjiga na engleskom jeziku je dostavljeno i školskoj biblioteci, za učenike zainteresovane za učenje ovog stranog jezika.

Ova dvodnevna aktivnost realizovana je pod sloganom „Učini nemoguće mogućim – nauči evropske jezike“.