Naslovna Društvo Evropska noć istraživača i u Negotinu u organizaciji OŠ “Branko Radičević“

Evropska noć istraživača i u Negotinu u organizaciji OŠ “Branko Radičević“

236
0

Dvadeset sedam zemalja sveta, među kojima i Srbija, biće deo naučne zabave u noći između 28. i 29. septembra. Osnovna škola „Branko Radičević“ se i ove godine pridružuje istraživačima sveta.

Evropska noć istraživača, podržana od strane Evropske komisije, u okviru Marija Sklodovska – Kiri akcije, organizuje se u svetu već 13 godina. Srbija je aktivan učesnik u noći kada mladi ljudi prezentuju naučna dostignuća i inovacije u različitim sferama nauke.

Osnovna škola „Branko Radičević“ se i ove godine pod geslom „Istražuj noću, u znanju je moć“ uključuje u veliku naučnu avanturu.

Tako će već u petak 28. septembra, kada manifestacija Noć istraživača i počinje, dva nastavnika i 11 učenika ove škole prikazati oglede koje su pripremili, u programu koji će biti priređen u Zaječaru.

Već sutradan, 29. septembra od 10 do 12 sati u holu škole, učenici škole „Branko Radičević“ i gosti iz Zaječara prikazaće Negotincima  eksperimente iz različitih oblasti  i nauku približiti svakom prolazniku.

Manifestacija „Noć istraživača“ u Negotinu će biti zaokružena skajp konferencijom, predstavljanjem GEA projekta od 15 do 17 sati na dečijem odeljenju gradske biblioteke.

Partneri u ovoj naučnoj manifestaciji su opština Negotin, Pedagoški fakultet u Vranju, Visokoškolska jedinica Negotin i Narodna biblioteka „Dositej Novaković“.